Spaghetti z cukinią

Spaghetti z cukinią

Czas Przygotowania 30 min Liczba Porcji 4 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Śródziemnomorska

Składniki Składniki

360 g of Spaghetti Grossi nr 5 Rummo • 600 g cukini • 80 -100 g startego parmezanu • 1 pęczek bazylii • 1 ząbek czosnku • sól i pieprz • Oliwa z oliwek Extra Virgin Costa d’Oro

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

Cukinie pokrój w plastry i smaż przez ok. 5 min na oliwie z oliwek. Następnie połóż usmażone plastry na papierowym ręczniku, aby odsączyć nadmiar tłuszczu i przypraw je solą i pieprzem. Ugotuj Spaghetti Grossi, według czasu podanego na opakowaniu. Nie wylewaj wody pozostałej po ugotowaniu makaronu. Podsmaż ząbek czosnku na patelni, dodaj do niego ugotowany makaron i wymieszaj z parmezanem. Zgaś płomień i rozcieńcz całość delikatnie wodą, pozostałą po ugotowaniu makaronu. Następnie dodaj usmażone plastry cukinii i udekoruj całość świeżą bazylią, połączoną z  oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia.

Produkty z Przepisu

500g
6,79 zł
1000ml
Promocja %
28,93 zł 34,04 zł
500 ml
Promocja %
16,20 zł 19,06 zł
750 ml
Promocja %
22,53 zł 28,16 zł

Inne Przepisy