Powrót
Udostępnij:

Burger BLT

50 min
4  osoby

Poziom trudności: Łatwy

  • Kuchnia Amerykańska

Składniki

  • 800 g mielonego mięsa wołowego (20% tłuszczu)
  • 100 g boczku wędzonego w plastrach
  • 1 średniej wielkości pomidor
  • 4 duże liście sałaty lodowej
  • 10 krążków papryki Jalapeno
  • 4 bułki do hamburgera
  • 80 g majonezu
  • 80 g Sos Hamburgerowy Develey
  • TABASCO® Sauce
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

  1. Mięso dopraw solą i pieprzem, wymieszaj dokładnie do uzyskania gładkiej konsystencji. Uformuj 4 okrągłe kotlety o grubości ok. 3 cm.
  2. Plastry boczku usmaż na grillu, do uzyskania chrupkości.
  3. Majonez dopraw sosem TABASCO®.
  4. Kotlety smaż na grillu/patelni ok. 3 min z każdej strony (temperatura wewnętrzna mięsa burgerowego powinna osiągnąć 68°C). Kiedy kotlety będą już niemal gotowe do serwowania, opiecz bułki na grillu.
  5. Posmaruj bułkę doprawionym majonezem, połóż usmażony kotlet, na kotlet wyłóż odpowiednio: sałatę, plaster pomidora, paski smażonego boczku, krążki papryki Jalapeno.
  6. Wieczko bułki posmaruj sosem hamburgerowym, nakryj całość.

Produkty z przepisu

array(0) { }