Powrót
Udostępnij:

Klopsiki w sosie

65 min
4  osoby

Poziom trudności: Łatwy

  • Kuchnia Polska

Składniki

  • 400 g mięsa wieprzowego
  • 100 ml mleka
  • 110 g marchwi
  • 2 cebule
  • 200 ml bulionu cielęcego
  • 40 g bułki tartej
  • 3 łyżki mąki
  • 3 łyżki masła
  • 1 łyżka oleju roślinnego
  • 3 łyżki Musztardy Bawarskiej Develey
  • TABASCO® Sauce
  • 3 łyżeczki słodkiej papryki mielonej
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

  1. Zmiel mięso, dodaj bułkę tartą i mleko.
  2. Podsmaż na patelni z rozgranym olejem marchewkę i posiekaną cebulę aż zmiękną, po czym dodaj do mięsa. Dopraw solą, pieprzem i sosem TABASCO® i dobrze wymieszaj.
  3. Uformuj nieduże klopsiki, obtocz je w mące i usmaż na patelni z masłem, aż się zarumienią.
  4. Dorzuć posiekaną cebulkę, podsmaż, dolej bulion i dodaj musztardę. Duś całość na niedużym ogniu ok. 30 minut. W połowie duszenia dodaj mieloną paprykę.
  5. Podawaj z ziemnakami i ulubioną surówką.

Produkty z przepisu

Nasza strona stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies. Wszelkie informacje o przetwarzaniu danych osobowych w tym wykorzystanie plików cookies znajdą Państwo tutaj. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.
array(0) { }