Klopsiki w sosie

Soczyste klopsiki w sosie

Czas Przygotowania 65 min Liczba Porcji 4 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Polska

Składniki Składniki

  •        Develey Premium Musztarda Bawarska

  •        TABASCO® Pepper Sauce

  •        400 g mięsa wieprzowego

  •        110 g marchwi

  •        2 cebule

  •        100 ml mleka

  •        200 ml bulionu cielęcego

  •        40 g bułki tartej

  •        3 łyżki mąki

  •        3 łyżki masła

  •        1 łyżka oleju roślinnego

  •        3 łyżeczki słodkiej papryki mielonej

  •        1 łyżeczka papryki wędzonej

  •        Sól, pieprz

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Zmiel mięso, dodaj bułkę tartą i mleko.

  2. Podsmaż na patelni z rozgranym olejem marchewkę i posiekaną cebulę aż zmiękną, po czym dodaj do mięsa. Dopraw solą, pieprzem, TABASCO® Sauce i dobrze wymieszaj.

  3. Uformuj nieduże klopsiki, obtocz je w mące i usmaż na patelni z masłem, aż się zarumienią.

  4. Dorzuć posiekaną cebulkę, podsmaż, dolej bulion i dodaj Musztardę Bawarską Develey Premium. Duś całość na niedużym ogniu ok. 30 minut. W połowie duszenia dodaj mieloną paprykę.

  5. Podawaj z ziemnakami i ulubioną surówką.

  6. Smacznego 😊!

Produkty z Przepisu

60 ml
12,79 zł
Please select