Oliwki panierowane

Oliwki panierowane

Czas Przygotowania 15 min Liczba Porcji 2 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Śródziemnomorska

Składniki Składniki

  • 1 jajko
  • sól, pieprz
  • 10 dag bułki tartej
  • 25 dag Oliwek Królewskich Zielonych Excelencia z pastą paprykową
  • Olej z pestek winogron

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

Roztrzepujemy jajko, dodając sól i pieprz do smaku. Wysypujemy na talerzyk bułkę. Każdą oliwkę zanurzamy w jajku i obtaczamy w bułce. Jeśli lubimy grubą skórkę, możemy powtórzyć tą czynność. Smażymy na rozgrzanym oleju, do zrumienienia. Osączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku. Podajemy z dowolnym dipem.

Produkty z Przepisu

910 g
18,99 zł
Please select