Powrót
Udostępnij:

Szaszłyki wieprzowe teriyaki z kolorową sałatką

15 min
3  osoby

Poziom trudności: Umiarkowany

  • Kuchnia Azjatycka
  • Dieta Białkowa

Składniki

cukinia,

marchewka,

fasolka szparagowa,

wieprzowina,

sos teriyaki Kikkoman BBQ z miodem,

sok pomarańczowy,

olej,

sezam

Sposób przygotowania

Umyj i osusz wszystkie warzywa, pokrój je we wstążki, a fasolkę szparagową na mniejsze kawałki. Następnie oczyszczoną wieprzowiną pokrój w kostki i nabij na patyczki do grilla. Posmaruj przygotowane szaszłyczki sosem Kikkoman z każdej strony. Rozgrzej grilla i smaż równomiernie z każdej strony, w trakcie obracania posmaruj dodatkowo gotowym sosem. W osobnej miseczce wymieszaj olej z sokiem z pomarańczowym i sezamem. Tak przygotowany dressing wymieszaj z warzywami na talerzu. Ułóż na wierzchu grillowane szaszłyki.

Produkty z przepisu

Aktualizacja koszyka…
  • Brak produktów w koszyku.
Nasza strona stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies. Wszelkie informacje o przetwarzaniu danych osobowych w tym wykorzystanie plików cookies znajdą Państwo tutaj. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.