Tosty z krewetkami

Przepyszne tosty z krewetkami

Czas Przygotowania 15 min Liczba Porcji 1 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Śródziemnomorska

Składniki Składniki

  •        TABASCO® Chipotle Sauce

  •        Develey Premium Musztarda Sarepska

  •        8 obranych i oczyszczonych krewetek

  •        4 kromki pieczywa tostowego

  •        100 g startego parmezanu

  •        Garść liści baby szpinak

  •        1 ząbek czosnku

  •        Masło

  •        Sól

  •        Świeżo mielony pieprz

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1.  Oczyszczone i obrane krewetki przełóż do miski, skrop oliwą, zetrzyj  czosnek.

  2.  Dopraw solą i świeżo mielonym pieprzem, następnie wędzonym  TABASCO® Chipotle Sauce.

  3.  Grilluj krewetki na nagrzanym grillu do chwili, gdy przestaną być  przeźroczyste.

  4.  Przesmaruj od wewnątrz tosty masłem, a następnie Musztardą Sarepską  Develey Premium.

  5.  Ułóż w kolejności warstwę startego sera, baby szpinak i ponownie ser, złóż  tosty i grilluj do chrupkości.

  6.  Przełóż tosty na talerz, przekrój po przekątnej. Serwuj z wcześniej  przygotowanymi krewetkami.

  7.  Smacznego 😊!

Produkty z Przepisu

60 ml
12,79 zł
Please select
150 ml
27,99 zł
Please select