
Tosty z krewetkami
Poziom Trudności:
Łatwy
Kuchnia:
Śródziemnomorska
Składniki
- 8 obranych i oczyszczonych krewetek
- 4 kromki pieczywa tostowego
- 1 ząbek czosnku
- sól i świeżo mielony pieprz
- TABASCO® Chipotle Sauce
- Masło
- Musztarda
- 100 g startego sera
- Liście baby szpinak
Sposób przygotowania
- Oczyszczone i obrane krewetki przełóż do miski, skrop oliwą, zetrzyj czosnek
- Dopraw solą i świeżo mielonym pieprzem, następnie wędzonym TABASCO Chipotle Sauce
- Grilluj krewetki na nagrzanym grillu do chwili gdy przestaną być przeźroczyste.
- Przesmaruj od wewnątrz tosty masłem a następnie musztardą
- Ułóż w kolejności warstwę startego sera, baby szpinak i ponownie ser, złóż tosty i grilluj do chrupkości
- Przełóż tosty na talerz, przekrój po przekątnej. Serwuj z wcześniej przygotowanymi krewetkami