
Wrap z kurczakiem i awokado
Poziom Trudności:
Umiarkowany
Kuchnia:
Meksykańska
Składniki
- 200 g piersi z kurczaka
- 100 g serka kremowego
- sałata lodowa
- 1 cytryna
- 1 awokado
- 2 łyżki pestek z dyni
- opakowanie Funtastic Wraps Tortilla Grilled 4x25
- 2 puszki krojonych pomidorów Del Monte
- 50 g Chrzanu Śmietanowego Develey
- Sos Sojowy Kikkoman
- oliwa z oliwek Olivana Extra Virgin
- TABASCO® Sauce
- Sos Czosnkowy Develey (200 ml) lub Sos Salsa Mexicana Develey (200 ml)
Sposób przygotowania
- Wymieszaj serek kremowy z chrzanem śmietankowym. Pierś kurczaka pokrój w paski i dopraw sosem TABASCO® oraz sosem sojowym. Następnie całość podsmaż na patelni.
- Każdą tortillę posmaruj zmieszanym serkiem kremowym z chrzanem śmietankowym. Porwij sałatę na mniejsze kawałki, a awokado pokrój w plastry i skrop sokiem z cytryny, aby nie ściemniało.
- Włóż warzywa i podsmażonego zarumienionego kurczaka do środka tortilli. Dodaj pestki dyni, dokładnie zroluj i przekrój na pół.
- Serwuj z międzynarodową rodziną pikantnych i łagodnych sosów Develey.