Żeberka z sosem TABASCO® i grzybami

Żeberka z TABASCO® Pepper Sauce

Czas Przygotowania 55 min Liczba Porcji 4 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Meksykańska

Składniki Składniki

  •        Develey Sos Tatarski

  •        Kikkoman Sos sojowy 

  •        TABASCO® Pepper Sauce

  •        4 porcje równych żeberek (każde z co najmniej 5 kostkami)

  •        2-3 dojrzałe pomidory

  •        1 średnia cebula

  •        1/2 kg średnich pieczarek

  •        Pęczek włoszczyzny

  •        Kilka gałązek natki pietruszki i kopru

  •        2-3 łyżki masła

  •        Tłuszcz do smażenia

  •        Cukier trzcinowy

  •        Ziele angielskie

  •        Liść laurowy

  •        Sól, czarny pieprz

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Żeberka oczyść i umyj. W rondlu nastaw warzywny bulion (włoszczyzna, ziele angielskie, liść laurowy, opalona cebula, pomidory, sól, pieprz). Wrzuć do niego żeberka i gotuj do miękkości. Po ugotowaniu wyjmij i delikatnie osusz.

  2. Na patelni rozgrzej olej, na nim przesmaż żeberka, aż nabiorą delikatnie brązowego koloru. Pod koniec zalej syropem przygotowanym z Sosu sojowego Kikkoman, cukru trzcinowego,TABASCO® Pepper Sauce i odrobiny bulionu. Duś kilka minut, aż sos trochę odparuje.

  3. Pieczarki oczyść i pokrój w cząstki. Skarmelizuj je na maśle. Dopraw solą i pieprzem. Obficie posyp posiekaną natką i koprem. Podawaj razem z żeberkami.

  4. Serwuj z Sosem Tatarskim Develey.

  5. Smacznego 😊!

Produkty z Przepisu

400 g
5,99 zł
Please select
150 ml
Naklejki
vegan
9,99 zł
Please select
150 ml
Naklejki
vegan
11,99 zł
Please select
60 ml
12,79 zł
Please select