Powrót
Udostępnij:

Żeberka z sosem TABASCO® i grzybami

55 min
4  osoby

Poziom trudności: Łatwy

  • Kuchnia Meksykańska
  • Dieta Bezglutenowa

Składniki

  • 4 porcje równych żeberek
    (każde z co najmniej 5 kostkami)
  • 2-3 dojrzałe pomidory
  • 1 średnia cebula
  • 0,5 kg średnich pieczarek
  • pęczek włoszczyzny
  • kilka gałązek natki pietruszki i kopru
  • 2-3 łyżki masła
  • tłuszcz do smażenia
  • Sos Sojowy Kikkoman
  • TABASCO® Sauce
  • Sos Tatarski DEVELEY
  • cukier trzcinowy
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • sól, czarny pieprz

Sposób przygotowania

  1. Żeberka oczyść i umyj. W rondlu nastaw warzywny bulion (włoszczyzna, ziele angielskie, liść laurowy, opalona cebula, pomidory, sól, pieprz). Wrzuć do niego żeberka i gotuj do miękkości. Po ugotowaniu wyjmij i delikatnie osusz.
  2. Na patelni rozgrzej olej, na nim przesmaż żeberka, aż nabiorą delikatnie brązowego koloru. Pod koniec zalej syropem przygotowanym z sosu sojowego, cukru trzcinowego, sosu TABASCO® i odrobiny bulionu. Duś kilka minut, aż sos trochę odparuje.
  3. Pieczarki oczyść i pokrój w cząstki. Skarmelizuj je na maśle. Dopraw solą i pieprzem. Obfi cie posyp posiekaną natką i koprem. Podawaj razem z żeberkami.
  4. Serwuj z sosem Tatarskim.

Produkty z przepisu

Produkty opcjonalne dla diety bezglutenowej

Nasza strona stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies. Wszelkie informacje o przetwarzaniu danych osobowych w tym wykorzystanie plików cookies znajdą Państwo tutaj. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.
array(0) { }