Żeberka z sosem TABASCO® i grzybami

Żeberka z sosem TABASCO® i grzybami

Czas Przygotowania 55 min Liczba Porcji 4 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Meksykańska

Składniki Składniki

  • 4 porcje równych żeberek (każde z co najmniej 5 kostkami)
  • 2-3 dojrzałe pomidory
  • 1 średnia cebula
  • 0,5 kg średnich pieczarek
  • pęczek włoszczyzny
  • kilka gałązek natki pietruszki i kopru
  • 2-3 łyżki masła
  • tłuszcz do smażenia
  • Sos Sojowy Kikkoman
  • TABASCO® Sauce
  • Sos Tatarski DEVELEY
  • cukier trzcinowy
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • sól, czarny pieprz

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Żeberka oczyść i umyj. W rondlu nastaw warzywny bulion (włoszczyzna, ziele angielskie, liść laurowy, opalona cebula, pomidory, sól, pieprz). Wrzuć do niego żeberka i gotuj do miękkości. Po ugotowaniu wyjmij i delikatnie osusz.
  2. Na patelni rozgrzej olej, na nim przesmaż żeberka, aż nabiorą delikatnie brązowego koloru. Pod koniec zalej syropem przygotowanym z sosu sojowego, cukru trzcinowego, sosu TABASCO® i odrobiny bulionu. Duś kilka minut, aż sos trochę odparuje.
  3. Pieczarki oczyść i pokrój w cząstki. Skarmelizuj je na maśle. Dopraw solą i pieprzem. Obfi cie posyp posiekaną natką i koprem. Podawaj razem z żeberkami.
  4. Serwuj z sosem Tatarskim.

Produkty z Przepisu

400 g
5,99 zł 6,79 zł
150 ml
Naklejki
vegan
9,99 zł
Please select
150 ml
Naklejki
vegan
11,99 zł
Please select
60 ml
12,79 zł
Please select