Zupa krem pomidorowy z mascarpone i bazylią

Aromatyczna zupa krem pomidorowy z mascarpone i bazylią

Czas Przygotowania 30 min Liczba Porcji 4 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Śródziemnomorska
Przepis w wersji wideo

Składniki Składniki

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. W rondlu z grubym dnem, rozgrzej masło, dodaj pokrojoną w kosteczkę cebulkę (5 szt.) oraz czosnek i zeszklij na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu.

  2. Dodaj pokrojoną marchewkę, selera i pora, obsmaż i dopraw odrobinę świeżym tymiankiem.

  3. Dodaj szklankę wody i gotuj przez 15min., całość dopraw Sosem sojowym Kikkoman.

  4. W międzyczasie w osobnej miseczce, wymieszaj drobno pokrojoną cebulkę, Pomidory Pelati Mutti, świeże liście bazylii oraz łyżkę oliwy z oliwek.

  5. Na talerz wyłóż łyżkę gotowej salsy pomidorowej tworząc wyspę na środku, na wierzch połóż łyżeczkę mascarpone, udekoruj liśćmi bazylii.

  6. Do bulionu warzywnego dodaj Passatę przecier pomidorowy Mutti, zagotuj chwilę i zmiksuj całość na krem.

  7. Wypełnij przygotowany talerz kremem pomidorowym, a na koniec polej łyżką oliwy z oliwek.

  8. Smacznego 😊!

Produkty z Przepisu

150 ml
Naklejki
vegan
11,99 zł
Please select
250 ml
Naklejki
vegan
15,99 zł
Please select
700 g
8,39 zł
400 g
6,29 zł
400 g
5,76 zł
Please select