Costa d’Oro to lider w segmencie premium na rynku włoskim.

W samym sercu słonecznej Italii, na złotych wzgórzach, gdzie bogactwo natury łączy się z miłością do najlepszego smaku, prawdziwi pasjonaci wytwarzają słynne oliwy Costa d’Oro.
Oliwy z oliwek Costa d’Oro to oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, najwyższej jakości, których zbiór odbywa się od października do listopada. Charakteryzują się wysoką zawartością witaminy E, która stanowi 167% dziennej referencyjnej wartości spożycia dla osoby dorosłej.
Oliwy z oliwek Extra Virgin mają niski poziom kwasowości- zawierają poniżej 0,4 g kwasu oleinowego na 100g.
Costa d’Oro to firma, będąca liderem na rynku włoskim w premium kategorii oliwy niefiltrowanej i ekologicznej. Oliwa niefiltrowana zawiera cząstki oliwek, które w niej pozostają po wytłoczeniu, dzięki czemu jest naturalnie mętna i bardziej gęsta oraz zachowuje wszystkie walory smakowe i odżywcze świeżo zebranych oliwek. Oliwa z Oliwek Niefiltrowana Il Grezzo jest produkowana z najlepszych oliwek, pochodzenia wyłącznie włoskiego.
Costa d’Oro to także producent VITAPIù, kompozycji wyselekcjonowanych 5 olejów roślinnych: słonecznikowego, z pestek winogron, kukurydzianego, lnianego, z otrębów ryżowych. VITAPIù stanowi źródło kwasów tłuszczowych Omega-3 i 6, które pomagają w utrzymaniu prawidłowego stężenia cholesterolu we krwi.
Pamiętajmy, aby zachować jak najlepszą jakość oliwy z oliwek powinna być ona przechowywana w zamkniętej butelce, w ciemnym i chłodnym miejscu.