Regionalne korzenie, świadomość pierwszorzędnej jakości i elastyczność kształtują nas od 1845 roku

Regionalne korzenie, świadomość pierwszorzędnej jakości i elastyczność prowadzą nas od 1845 roku

W 1845 roku, w centrum Monachium w Niemczech, Johann Conrad Develey założył niewielką fabrykę musztardy. W tamtych czasach wszystkie musztardy produkowano stosując jedną sprawdzoną metodę Dijon, co bardzo zaintrygowało przedsiębiorcę i zainspirowało do innowacji. W związku z czym, dziewięć lat później, w 1854 roku, świat poznał światowej sławy specjał - słynną Musztardę Słodką, która stała się niezastąpionym dodatkiem do bawarskich białych kiełbas. Innowacyjność i jakość produktów Johanna Conrada Develey została nagrodzona w 1873 roku przez jury uznanych Międzynarodowych Targów w Wiedniu. Kolejno w 1874 roku został on doceniony przez samego Króla Ludwika II i stał się dostawcą przysmaków na jego dwór. 

Od prawie 180 lat nasze doświadczenie w połączeniu z innowacjami stanowią gwarancję wysokiej jakości wszystkich produktów Develey. Od momentu powstania, Develey jest pionierem we wdrażaniu najnowocześniejszych technologii, gwarantujących produkcję zgodnie z najwyższymi standardami. Każdy etap produkcji jest dokładnie monitorowany zarówno przez nasz Dział Zarządzania Jakością, jak i przez zewnętrzne laboratoria, i instytuty - od surowców po gotowy produkt. 

Wszystkie linie i zakłady produkcyjne Develey są certyfikowane zgodnie ze standardem IFS (International Food Standard). Na każdym etapie produkcji zachowujemy również wszystkie zasady systemu HACCP. Innowacyjny duch i pasja do jakości wciąż inspirują nas każdego dnia.