Regionalne korzenie, świadomość pierwszorzędnej jakości i elastyczność prowadzą nas od 1845 roku

W 1845 roku Johann Conrad Develey założył niewielką fabrykę musztardy w centrum Monachium w Niemczech. W tamtych czasach wszystkie musztardy produkowano stosując jedną sprawdzoną metodę Dijon co powodowało zdziwienie kreatywnego przedsiębiorcy. Niespełna dziewięć lat później, w 1854 roku, świat poznał światowej sławy specjał - słynną musztardę Słodką, która stała się niezastąpionym dodatkiem do słynnych bawarskich białych kiełbas.
Innowacyjność i jakość produktów Johanna Conrada Develey została nagrodzona w 1873 roku przez jury uznanych na całym świecie międzynarodowych targów w Wiedniu i niespełna rok później został on doceniony i uznany za dostawcę przysmaków na dwór Króla Ludwika II.
Od ponad 170 lat doświadczenie w połączeniu z innowacjami i nowoczesnymi technologiami stanowi gwarancję wysokiej jakości wszystkich naszych produktów. Od momentu powstania Develey jest pionierem we wdrażaniu najnowocześniejszych technologii gwarantujących produkcję zgodnie z najwyższymi standardami. Każdy etap produkcji jest dokładnie monitorowany zarówno wewnętrznie, jak i przez zewnętrzne laboratoria i instytuty - od surowców po produkt gotowy.
Wszystkie linie i zakłady produkcyjne Develey są certyfikowane przez IFS (International Food Standards).
Standardy jakościowe są monitorowane i mierzone zgodnie z wytycznymi HACCP na każdym etapie procesu produkcyjnego.
Innowacyjny duch i pasja do jakości wciąż inspirują nas każdego dnia.