
Świeża sałatka z grillowanej cukinii z fetą i miętą
Składniki
- Develey Dressing Z Granatem i Miętą
- 100 g sera feta
- 1 średnia cukinia
- 1 ząbek czosnku
- 2-3 łyżki oliwy z oliwek
- Sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz
- 2 łyżeczki świeżo tartego imbiru
- 1 szklanka listków świeżej mięty
Sposób przygotowania
Cukinię umyj, przekrój wzdłuż na pół, a następnie w poprzek na mniejsze kawałki. Posyp solą i świeżo zmielonym pieprzem. Natrzyj czosnkiem i imbirem, a następnie posmaruj oliwą
z oliwek. Odstaw na pół godziny.Cukinię ułóż na ruszcie średnio rozgrzanego grilla i grilluj ok. 4 minut, aż pokryje się ciemnymi paskami i będzie miękka od opiekanej strony. Następnie przełóż na drugą stronę i grilluj przez kolejne 4 minuty.
Cukinię przełóż do salaterki, na wierzch połóż liście mięty i pokruszony ser feta.
Podawaj z Dressingiem Develey Z Granatem i Miętą.
Smacznego 😊!