Tajskie szaszłyki z chrupiącymi orzeszkami

Tajskie szaszłyki z chrupiącymi orzeszkami

Czas Przygotowania 30 min Liczba Porcji 2 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Azjatycka

Składniki Składniki

  •       Develey Dressing Z Pomarańczą i Imbirem

  •       400 g filetu z kurczaka

  •       200 ml mleka kokosowego

  •       100 g orzeszków ziemnych

  •       1 limonka

  •       Papryka czerwona 

  •       Olej roślinny

  •       Kolendra

  •       1 łyżeczka przyprawy curry w proszku

  •       1 łyżeczka czerwonej pasty curry

  •       Krótkie patyczki szaszłykowe

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Kurczaka pokrój na ok. 3 cm kawałki. 1/4 szklanki mleka kokosowego połącz z curry w proszku, czerwoną pastą curry i solą. Wymieszaj z kurczakiem i zostaw na całą noc.

  2. Kurczaka nadziej na patyczki szaszłykowe, polej olejem roślinnym i połóż na patelni grillowej lub na zwykłej patelni. Grilluj po ok. 3 minuty z każdej strony na złoty kolor.

  3. Polej Dressingiem Develey Z Pomarańczą i Imbirem.

  4. Posyp posiekanymi orzeszkami ziemnymi, kawałkami czerwonej papryki, cząstkami limonki i kolendrą. Podawaj z ryżem.

  5. Smacznego 😊!

Produkty z Przepisu

200 ml
Naklejki
vegan
4,99 zł
Please select