
Mutti - jakość bez kompromisów!
Misją i pasją Mutti jest tworzenie najlepszych produktów z włoskich pomidorów. Ten cel przyświeca marce od ponad 120 lat. Firma została założona w 1899 r. w miejscowości Basilicanova niedaleko Parmy – w samym sercu regionu, w którym wiedza na temat uprawy pomidorów zakorzeniona jest głęboko w tradycji i przekazywana z pokolenia na pokolenie.
Wyjątkowy smak
Pasja do pomidorów, połączona z bezkompromisowym dążeniem do doskonałości sprawiły, że dziś Mutti jest marką numer 1 we Włoszech i zyskuje coraz większe uznanie na całym świecie.
Główne cechy produktów:
- 100% włoskich upraw
- Bez sztucznych dodatków – tylko pomidor i sól
- Wolne od GMO

Pierwsza tajemnica doskonałości: UPRAWY
Wysokie wymagania i specjalne podejście do upraw, w duchu zrównoważonego rozwoju i szacunku dla ziemi gwarantują, że pomidory Mutti zawsze rosną na najbardziej żyznej glebie, a ich odmiany są najlepiej dopasowane do warunków podłoża. Wszystkie pomidory Mutti pochodzą w 100% z włoskich upraw i certyfikowanych pól. Z rolnikami łączą Mutti trwałe, często wielopokoleniowe relacje, a firma inwestuje w ich edukację i wsparcie techniczne. Co roku Mutti docenia w szczególny sposób dostawców pomidorów najwyższej jakości, którym przyznaje nagrody „Złotego Pomidora” (Pomodorino d’Oro) oraz „Złotej Tablicy” (Targhe d’Oro).

Druga tajemnica doskonałości: PRODUKCJA
Produkty Mutti to wszystko, co najlepsze we włoskich pomidorach. Dzięki dokładnie zaplanowanemu procesowi zbioru i transportu, pomidory są przetwarzane w zaledwie kilka godzin od zerwania z krzaków. Opatentowana technologia produkcji pozwala na zachowanie nie tylko ich doskonałego i świeżego smaku, ale również wartościowych składników mineralnych oraz witamin.