Makarony Rummo to oryginalne włoskie makarony. Historia marki rozpoczęła się w 1846 roku w Benevento, niedaleko Neapolu, kiedy to rodzina Rummo zaczęła mielić lokalne zboże i wyrabiać makaron.
Do wyrobu makaronów Rummo wykorzystujemy wyłącznie wysokiej jakości semolinę z pszenicy twardej durum.
Główne cechy
produktów:
„Bez pośpiechu do doskonałości”. Makaron podlega procesowi wyrabiania według opatentowanej metody Lenta Lavorazione (Powolnego Przetwarzania), dzięki której zachowane są właściwości semoliny.
Dzięki wysokiej jakości pszenicy oraz metody wytwarzania, makaron Rummo jako jedyny posiada certyfikat
za jego zdolność do pozostania al dente po gotowaniu.
W przygotowanym daniu liczy się nie tylko jego smak, ale także to jak się prezentuje na talerzu. Makaron Rummo nawet po dwukrotnym ugotowaniu lub podgrzaniu jest sprężysty, nie skleja się, a sos z niego nie spływa.
Wybierz makarony jakie lubisz