Makaron Rummo

Jakość al dente

Makarony Rummo to oryginalne włoskie makarony. Historia marki rozpoczęła się w 1846 roku w Benevento, niedaleko Neapolu, kiedy to rodzina Rummo zaczęła mielić lokalne zboże i wyrabiać makaron.

Najwyższa jakość

Do wyrobu makaronów Rummo wykorzystujemy wyłącznie wysokiej jakości semolinę z pszenicy twardej durum, dzięki której makaron charakteryzuje się wysoką zawartość białka.

Główne cechy produktów:

  • Al dente po ugotowaniu
  • Zawartość aż 14,5% białka na 100g
  • Wytłaczane w formach z brązu
Makaron Rummo
„Bez pośpiechu do doskonałości”. Makaron podlega procesowi wyrabiania według unikalnej i opatentowanej metody Lenta Lavorazione (Powolnego Przetwarzania),  gwarantującej zachowanie sprężystości makaronu po ugotowaniu.
Rummo

Certyfikowane właściwości

 

Makarony Rummo są produkowane z zachowaniem sprecyzowanych wymagań standardów bezpieczeństwa i jakości żywności. Odpowiadają globalnym standardom zapewniania zdrowia konsumenta.

Rummo

Przyjemność dla oka

 

W przygotowanym daniu liczy się nie tylko jego smak, ale także to jak się prezentuje na talerzu. Makaron Rummo nawet po dwukrotnym ugotowaniu lub podgrzaniu jest sprężysty, nie skleja się i idealnie łączy się z sosem.

Makaron rummo z anchois i cytryną

Przepis z produktami Rummo

Makaron z anchois i cytryną

 

czas_przygotowania_ikona 30 min

liczba_osob_ikona 4 osoby

Poziom trudności
Łatwy

Polecane przepisy

Poznaj produkty Rummo

Wybierz makarony jakie lubisz