
Jakość al dente
Makarony Rummo to oryginalne włoskie makarony. Historia marki rozpoczęła się w 1846 roku w Benevento, niedaleko Neapolu, kiedy to rodzina Rummo zaczęła mielić lokalne zboże i wyrabiać makaron.
Najwyższa jakość
Do wyrobu makaronów Rummo wykorzystujemy wyłącznie wysokiej jakości semolinę z pszenicy twardej durum, dzięki której makaron charakteryzuje się wysoką zawartość białka.
Główne cechy produktów:
- Al dente po ugotowaniu
- Zawartość aż 14,5% białka na 100g
- Wytłaczane w formach z brązu

Certyfikowane właściwości
Makarony Rummo są produkowane z zachowaniem sprecyzowanych wymagań standardów bezpieczeństwa i jakości żywności. Odpowiadają globalnym standardom zapewniania zdrowia konsumenta.

Przyjemność dla oka
W przygotowanym daniu liczy się nie tylko jego smak, ale także to jak się prezentuje na talerzu. Makaron Rummo nawet po dwukrotnym ugotowaniu lub podgrzaniu jest sprężysty, nie skleja się i idealnie łączy się z sosem.