Produkty Rummo

Makarony Rummo to oryginalne włoskie makarony. Historia marki rozpoczęła się w 1846 roku w Benevento, niedaleko Neapolu, kiedy to rodzina Rummo zaczęła mielić lokalne zboże i wyrabiać makaron.

Najwyższa
jakość

Do wyrobu makaronów Rummo wykorzystujemy wyłącznie wysokiej jakości semolinę z pszenicy twardej durum.

Główne cechy
produktów:

  • al dente
  • zawartość aż 14,5% białka na 100g
  • wytłaczane w formach z brązu

„Bez pośpiechu do doskonałości”. Makaron podlega procesowi wyrabiania według opatentowanej metody Lenta Lavorazione (Powolnego Przetwarzania), dzięki której zachowane są właściwości semoliny.

Certyfikowane właściwości

Dzięki wysokiej jakości pszenicy oraz metody wytwarzania, makaron Rummo jako jedyny posiada certyfikat
za jego zdolność do pozostania al dente po gotowaniu.

Przyjemność dla oka

W przygotowanym daniu liczy się nie tylko jego smak, ale także to jak się prezentuje na talerzu. Makaron Rummo nawet po dwukrotnym ugotowaniu lub podgrzaniu jest sprężysty, nie skleja się, a sos z niego nie spływa.

Jak to przygotować?

Zobacz przepis

Poznaj produkty Rummo

Wybierz makarony jakie lubisz