Sosy Kikkoman

Sosy sojowe Kikkoman to warzone w długim, wielomiesięcznym procesie sosy, bez dodatku jakichkolwiek ulepszaczy smaku, zapachu i koloru. Są doskonałym uzupełnieniem wszelkiego rodzaju potraw mięsnych, rybnych, warzywnych, ryżowych, zup i makaronów.

Jakość marki
Kikkoman

Nasz naturalnie warzony sos sojowy składa się jedynie z czterech podstawowych składników: ziaren soi, pszenicy, soli i wody.

Główne cechy
produktów:

  • Naturalne składniki
  • Kilkumiesięczny proces fermentacji
  • Uniwersalność i łatwość zastosowania

Flagowy produkt - sos sojowy Kikkoman - jest jednym z najbardziej znanych sosów przyprawowych i w kuchni azjatyckiej stanowi niezbędny dodatek do potraw. Częstotliwość użycia sosu sojowego w krajach Azji porównywalna jest z zastosowaniem soli i pieprzu w kuchni polskiej.

Polecane przepisy

Kurczak z woka z sosem sojowym, pomarańczą i imbirem Przejdź do przepisu
Nadziewane roladki z pora Przejdź do przepisu
Warzywa z woka z chrupiącym makaronem Przejdź do przepisu
Grillowany torcik warzywny Przejdź do przepisu
Linguini z warzywami chińskimi,groszkiem i kurczakiem Przejdź do przepisu
Sałatka azjatycko - ogórkowa z nutą japońską Przejdź do przepisu

Prostota i oszczędność czasu

Sos sojowy Kikkoman to uniwersalna przyprawa, do codziennego użytku i wszelkiego rodzaju potraw. Wystarczy odrobina sosu sojowego, aby codzienne potrawy nabrały wyjątkowego smaku.

ABC kuchni azjatyckiej

Tradycyjny sposób przygotowywania potraw to gotowanie nad unoszącą się parą, która pozwala zachować witaminy i składniki mineralne.

Przepisy Kikkoman

Zobacz przepis

Odkryj świat produktów Kikkoman

Sprawdź bogatą ofertę naturalnie warzonych sosów sojowych i marynat Kikkoman! Przekonaj się, jak wszechstronne są nasze produkty!