Kikkoman

Jeden sos, tysiąc możliwości

Nasz klasyk – naturalnie warzony sos sojowy – to przyprawa, którą wzbogacisz smak każdego dania. Zarówno w trakcie gotowania, jak i na talerzu. Zawsze idealnie podkreśli smak i to nie tylko w specjałach kuchni azjatyckiej. Możesz użyć go do przyrządzenia każdej ulubionej potrawy, bo doskonale sprawdzi się jako dodatek do wszystkiego: włoskiego makaronu, amerykańskiego burgera, sałatki, a nawet deseru. 

Jakość marki Kikkoman

Sos powstaje w procesie warzenia według tradycyjnej receptury z czterech składników: ziaren soi i pszenicy, wody i soli. Tym, co niewątpliwie wyróżnia naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman to przejrzystość, ciemno bursztynowa, brązowa głęboka barwa i niepowtarzalny aromat.

Główne cechy produktów:

  • Naturalne składniki   
  • Kilkumiesięczny proces fermentacji   
  • Uniwersalność i łatwość zastosowania
Sos Kikkoman

Flagowy produkt - sos sojowy Kikkoman - jest jednym z najbardziej znanych sosów przyprawowych i w kuchni azjatyckiej stanowi niezbędny dodatek do potraw. Częstotliwość użycia sosu sojowego w krajach Azji porównywalna jest z zastosowaniem soli i pieprzu w kuchni polskiej.

Kikkoman

Prostota i oszczędność czasu

 

Sos sojowy Kikkoman to uniwersalna przyprawa, do codziennego użytku i wszelkiego rodzaju potraw. Wystarczy odrobina sosu sojowego, aby codzienne potrawy nabrały wyjątkowego smaku.

Kikkoman

ABC kuchni azjatyckiej

 

Tradycyjny sposób przygotowywania potraw to gotowanie nad unoszącą się parą, która pozwala zachować witaminy i składniki mineralne.

szaszłyki z kurczaka z dipem pomidorowym

Przepis z produktami Kikkoman

Szaszłyki z kurczaka z dipem pomidorowym

 

czas_przygotowania_ikona 25 min

liczba_osob_ikona 6 osób

Poziom trudności
Łatwy

Polecane przepisy

Odkryj świat produktów Kikkoman

Sprawdź bogatą ofertę naturalnie warzonych sosów sojowych i marynat Kikkoman! Przekonaj się, jak wszechstronne są nasze produkty!