Prawdziwe pasty z węgierskiej papryki najwyższej jakości. Świetnie sprawdzają się jako dodatek do m.in. Do sosów, gulaszy oraz zup.
Soczyste, pełne aromatu i słońca warzywa dojrzewały w sprzyjających warunkach klimatycznych, dlatego ich smak jest jeszcze bardziej intensywny. Potrawy wzbogacone pastami Univer przyciągną uwagę smakoszy i miłośników tradycyjnych dań.
Główne cechy
produktów:
Węgierska sztuka kulinarna, należąca do różnorodnej kuchni śródziemnomorskiej, wyróżnia się aromatycznymi przyprawami, bazuje w większości na mięsie oraz warzywach sezonowych. Najbardziej charakterystyczną przyprawą stosowaną w Kuchni Węgierskiej jest czerwona papryka, która nadaje potrawom smaku, aromatu i pikantności.
Umiarkowanie ciepły, dość suchy klimat i żyzność gleb Niziny Węgierskiej zapewnia idealny klimat dla rolnictwa w tym upraw papryki.
Pasty pełne są wyjątkowego smaku, zbudowanego dzięki unikalnej kompozycji węgierskich warzyw, ziół i przypraw.
Wybierz łagodne i ostre pasty – poznaj aromaty oryginalnej węgierskiej kuchni!