univer

Tradycja oryginalnej węgierskiej kuchni

Prawdziwe pasty z węgierskiej papryki najwyższej jakości. Świetnie sprawdzają się jako dodatek do m.in. sosów, gulaszy oraz zup.

Wyjątkowy smak papryki

Soczyste, pełne aromatu i słońca warzywa dojrzewały w sprzyjających warunkach klimatycznych, dlatego ich smak jest jeszcze bardziej intensywny. Potrawy wzbogacone pastami Univer przyciągną uwagę smakoszy i miłośników tradycyjnych dań.

Główne cechy produktów:

  • Rodzime węgierskie składniki
  • Wysokiej jakości papryka
  • Wszechstronne zastosowanie
Pasty Univer

Węgierska sztuka kulinarna, należąca do różnorodnej kuchni śródziemnomorskiej, wyróżnia się aromatycznymi przyprawami i bazuje w większości na mięsie oraz warzywach sezonowych. Najbardziej charakterystyczną przyprawą stosowaną w kuchni węgierskiej jest czerwona papryka, która nadaje potrawom smaku, aromatu i pikantności.

Uprawy Univer'a

Uprawy

 

Umiarkowanie ciepły, dość suchy klimat i żyzność gleb Niziny Węgierskiej zapewnia idealny klimat dla rolnictwa, w tym upraw papryki.

Pasta Univer

Prawdziwe aromaty

 

Pasty pełne są wyjątkowego smaku, zbudowanego dzięki unikalnej kompozycji węgierskich warzyw, ziół i przypraw.

Bogracz wykonany z produktów Univer

Przepis z produktami Univer

Zupa gulaszowa "Bogrács"

 

czas_przygotowania_ikona 180 min

liczba_osob_ikona 8 osób

Poziom trudności
Łatwy

Odkryj świat produktów Univer

Wybierz łagodne i ostre pasty – poznaj aromaty oryginalnej węgierskiej kuchni!