Sosy TABASCO®

Sosy TABASCO® są jednymi z najbardziej rozpoznawalnych sosów na świecie. Są sprzedawane w ponad 180 krajach z etykietami przetłumaczonymi na 22 języki. Globalny zasięg firmy rodziny McIlhenny jest ewenementem na skalę światową. Od 1868 roku firma z Avery Island w Louisianie produkuje sos wedle tej samej receptury.

3 niezmienne
składniki

Sos TABASCO® zawiera 3 w pełni naturalne składniki: dojrzewający 3 lata w dębowych beczkach zacier z papryczki tabasco, destylowany ocet wysokiej jakości oraz szczyptę soli. Wszystkie składniki pozyskiwane są bezpośrednio na Avery Island w Louisianie.

Główne cechy
produktów:

  • Bez GMO
  • Bez dodatku cukru
  • Bez sztucznych barwników

Capsicum Frutescens, papryka chili, a jej odmiana tabasco to jeden z głównych składników sosów TABASCO® . Pikantny, pożądany smak papryki, pochodzi ze związku chemicznego zwanego KAPSAICYNĄ. Ta znajduje się tylko w paprykach chili i wzmacnia jej smak. Główne rodzaje chili to Habanero, Tabasco, Cayenne i Jalapeño.

Polecane przepisy

Globalny zasięg

TABASCO® to najsilniejsza marka w kategorii sosów na bazie papryki chili, sprzedawana w ponad 180 krajach świata.

Stopień ostrości chilli

Mierzy się go w jednostkach Scoville’a (SHU) – od austriackiego farmaceuty Wilbura Scoville’a, który opracował metodę pomiaru ostrości chili, bazującą na ocenie przez ochotników, ile słodzonej wody należy dodać do ekstraktu z kapsaicyny, aby zneutralizować ostrość.

Przepisy TABASCO®

Pierś z kurczaka w ziołowo - pikantnej marynacie z warzywami

Zobacz przepis

Odkryj świat sosów TABASCO®

Odkryj bogactwo skoncentrowanych aromatów w sosach TABASCO® i akcentuj smaki swoich potraw.

Aktualizacja koszyka…
  • Brak produktów w koszyku.
Nasza strona stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.