Makarony
Makarony Rummo to oryginalne włoskie makarony al dente, czyli półtwarde. To oznacza, że podczas gotowania chłoną mniej wody, co powoduje dłuższy proces jedzenia makaronu, a tym samym łatwiej się go trawi i jest bardziej sycący. Rummo konsystencję al dente zawdzięczają produkcji z wysokiej jakości semoliny z pszenicy twardej durum. Semolina ta zawiera 14,5% białka- to jedna z najwyższych wartości na rynku wśród makaronów klasycznych. Makaron Rummo nawet po dwukrotnym ugotowaniu lub podgrzaniu zachowuje swój kształt, jest sprężysty i się nie skleja. Ma szorstką, porowatą powierzchnią, idealnie łączącą się z sosem.
Makarony Rummo wyróżniają się także:
- procesem wyrabiania, według opatentowanej metody Lenta Lavorazione® (Powolnego Przetwarzania)
- wytłaczaniem w formach z brązu
- certyfikatem za wyjątkowe właściwości al dente po ugotowaniu