Zupa gulaszowa "Bogrács"

Zupa gulaszowa "Bogrács"

Czas Przygotowania 180 min Liczba Porcji 8 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Polska

Składniki Składniki

  •        Univer Pasta Paprykowa Ostra

  •        1,5 kg steka wołowego bez kości

  •        2 duże cebule

  •        2 średniej wielkości zielone papryki i pomidory

  •        4-5 marchewek

  •        2-3 pietruszki

  •        2 kg ziemniaków

  •        4 ząbki czosnku

  •        1/2 łyżeczki kminku

  •        2 łyżeczki papryki

  •        6-7 łyżek oleju

  •        Sól

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Pokrój mięso w małe kosteczki ok. 2 cm.

  2. Podgrzej olej, wrzuć pokrojoną cebulę do garnka i zeszklij ją na małym ogniu.

  3. Dodaj mięso i smaż bez żadnych przypraw, aż zmieni kolor na biały, mieszając od czasu do czasu.

  4. Pokrój drobno czosnek i dodaj do mięsa wraz z kminem i papryką w proszku.

  5. Wymieszaj przez chwilę i potem dodaj od razu ok 200ml wody, aby nie przypalić papryki.

  6. Dodaj posiekane pomidory oraz świeżą paprykę i dopraw solą.

  7. Dodaj 1 łyżkę Ostrej Pasty Paprykowej Univer, nałóż przykrywkę i duś całość na wolnym ogniu ok 1.5 godziny, aż mięso całkowicie zmięknie. Mieszaj od czasu do czasu dodając odrobinę wody w razie potrzeby.

  8. W między czasie obierz warzywa.

  9. Pokrojoną w plasterki marchewkę i pietruszkę dodaj do mięsa i podduś.

  10. Pokrój ziemniaki w kosteczkę ok. 2,5 cm. Dodaje je do mięsa i dolej tyle wody (ok 3,5 litra), ile chcesz otrzymać zupy, doprowadź do wrzenia.

  11. Przykryj garnek i gotuj na wolnym ogniu ok. 30min.

  12. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

  13. Smacznego 😊!

Produkty z Przepisu

70 g
5,07 zł