Szaszłyki z kurczaka z dipem pomidorowym

Kuszące szaszłyki z kurczaka z dipem pomidorowym

Czas Przygotowania 25 min Liczba Porcji 6 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Polska

Składniki Składniki

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1.  Wlej do miski 75 ml Sosu sojowego Kikkoman, dodaj sok z limonki,  paprykę, szczyptę cynamonu, łyżeczkę płatków chili oraz łyżkę oliwy  z oliwek. Wszystko razem dokładnie  wymieszaj i odstaw.

  2.  Posiekaj szczypiorek, a jaśniejsze części (końcówki dymki) pokrój  w dłuższe paski.

  3.  Pokrój kurczaka w grubszą kostkę. Nadziewaj kurczaka na patyczki na  zmianę z  paskami dymki. Gotowe szaszłyki polej zrobioną wcześniej  marynatą, dokładnie obtocz z każdej strony. Włóż do lodówki na 20 minut.

  4.  Zrób salsę pomidorową, posiekaj cebulę, czosnek oraz pomidory w kostkę.  Do pomidorów dodaj łyżkę Sosu sojowego Kikkoman, szczypiorek oraz  posiekaną cebulę  z czosnkiem. Całość dokładnie wymieszaj z łyżeczką   Passaty Pomidorowej Mutti.

  5.  Grilluj szaszłyki przez około 10-12 minut. Podawaj z salsą pomidorową.

  6.  Smacznego 😊!

Produkty z Przepisu

150 ml
Naklejki
vegan
11,99 zł
Please select
150 ml
Naklejki
vegan
9,99 zł
Please select
250 ml
Naklejki
vegan
15,99 zł
Please select
140 g
4,99 zł
Please select
130 g
4,99 zł
1000 ml
Naklejki
vegan
31,99 zł