Makaron z anchois i cytryną
30
min
4
osób
Poziom Trudności:
Łatwy
Kuchnia:
Śródziemnomorska
Składniki
- Rummo Spaghetti Linguine 13 Spaghetii Płaskie
- 1-3 filety z anchois
- 3 cytryny
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
- Gałązka mięty
- Sól
- Pieprz
Sposób przygotowania
Ząbek czosnku podsmaż chwilę na oliwie.
Dodaj filety z anchois i smaż do momentu, aż zaczną się rozpadać. Pod koniec smażenia dodaj sok z cytryn.
Ugotuj Spaghetti Linguine Rummo według czasu podanego na opakowaniu, w lekko osolonej wodzie.
Po ugotowaniu odcedź makaron i wymieszaj z sosem na patelni.
Posyp świeżą miętą i udekoruj plasterkami cytryny.
Smacznego 😊!