Powrót
Udostępnij:

Makaron z anchois i cytryną

30 min
4  osoby

Poziom trudności: Łatwy

  • Kuchnia Śródziemnomorska

Składniki

  • 500 g makaronu Rummo Linguine N° 13
  • 3 cytryny
  • 1-3 filety z anchois
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz
  • gałązka mięty
  • 3 łyżki oliwy z oliwek extra virgin Mueloliva

Sposób przygotowania

Ząbek czosnku podsmaż chwilę na oliwie. Dodaj filety z anchois i smaż do momentu aż zaczną się rozpadać.

Pod koniec smażenia dodaj sok z cytryn. Ugotuj makaron według czasu podanego na opakowaniu, w lekko osolonej wodzie.

Po ugotowaniu odcedź makaron i wymieszaj z sosem na patelni. Posyp świeżą miętą i udekoruj plasterkami cytryny. Smacznego.

Produkty z przepisu

Nasza strona stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies. Wszelkie informacje o przetwarzaniu danych osobowych w tym wykorzystanie plików cookies znajdą Państwo tutaj. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.
array(0) { }