Pyszna sałatka z awokado i pieczonych batatów
45
min
2
osób
Poziom Trudności:
Umiarkowany
Kuchnia:
Śródziemnomorska
Składniki
- Develey Dressing Z Limonką i Oregano
- 300 g batatów (w zamian można użyć ziemniaków i marchwi w proporcji 1:1, łącznie 300 g)
- 1 awokado
- 50 g ciecierzycy
- 100 g szpinaku
- Oliwa z oliwek
- Gałązka rozmarynu
- Papryka ostra
- Sól i pieprz
Sposób przygotowania
Bataty obierz i pokrój w kosteczkę, skrop oliwą z oliwek, dopraw solą, pieprzem, ostrą papryką, listkami rozmarynu i wymieszaj.
Ułóż na blaszce do pieczenia lub w naczyniu żaroodpornym i piecz w 200°C przez około 30 minut.
Odsącz ciecierzycę, awokado obierz i pokrój w kostkę.
Na półmiskach wyłóż szpinak, awokado i ciecierzycę, na koniec dodaj upieczone bataty.
Smacznego 😊!