Pyszna sałatka z awokado i pieczonych batatów

Pyszna sałatka z awokado i pieczonych batatów

Czas Przygotowania 45 min Liczba Porcji 2 osób
Poziom Trudności: Umiarkowany
Kuchnia:
Śródziemnomorska

Składniki Składniki

  •        Develey Dressing Z Limonką i Oregano 

  •        300 g batatów (w zamian można użyć ziemniaków i marchwi w proporcji 1:1, łącznie 300 g)

  •        1 awokado

  •        50 g ciecierzycy

  •        100 g szpinaku

  •        Oliwa z oliwek

  •        Gałązka rozmarynu

  •        Papryka ostra 

  •        Sól i pieprz

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Bataty obierz i pokrój w kosteczkę, skrop oliwą z oliwek, dopraw solą, pieprzem, ostrą papryką, listkami rozmarynu i wymieszaj.

  2. Ułóż na blaszce do pieczenia lub w naczyniu żaroodpornym i piecz w 200°C przez około 30 minut. 

  3. Odsącz ciecierzycę, awokado obierz i pokrój w kostkę.

  4. Na półmiskach wyłóż szpinak, awokado i ciecierzycę, na koniec dodaj upieczone bataty.

  5. Polej Dressingiem Develey z Limonką i Oregano.

  6. Smacznego 😊!

Produkty z Przepisu

200 ml
Naklejki
vegan
4,99 zł
Please select