
Tajskie szaszłyki z chrupiącymi orzeszkami
Składniki
- Develey Dressing Z Pomarańczą i Imbirem
- 400 g filetu z kurczaka
- 200 ml mleka kokosowego
- 100 g orzeszków ziemnych
- 1 limonka
- Papryka czerwona
- Olej roślinny
- Kolendra
- 1 łyżeczka przyprawy curry w proszku
- 1 łyżeczka czerwonej pasty curry
- Krótkie patyczki szaszłykowe
Sposób przygotowania
Kurczaka pokrój na ok. 3 cm kawałki. 1/4 szklanki mleka kokosowego połącz z curry w proszku, czerwoną pastą curry i solą. Wymieszaj z kurczakiem i zostaw na całą noc.
Kurczaka nadziej na patyczki szaszłykowe, polej olejem roślinnym i połóż na patelni grillowej lub na zwykłej patelni. Grilluj po ok. 3 minuty z każdej strony na złoty kolor.
Posyp posiekanymi orzeszkami ziemnymi, kawałkami czerwonej papryki, cząstkami limonki i kolendrą. Podawaj z ryżem.
Smacznego 😊!