Tajskie szaszłyki z chrupiącymi orzeszkami

Tajskie szaszłyki z chrupiącymi orzeszkami

Czas Przygotowania 30 min Liczba Porcji 2 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Azjatycka

Składniki Składniki

  •       Develey Dressing Z Pomarańczą i Imbirem
  •       400 g filetu z kurczaka
  •       200 ml mleka kokosowego
  •       100 g orzeszków ziemnych
  •       1 limonka
  •       Papryka czerwona 
  •       Olej roślinny
  •       Kolendra
  •       1 łyżeczka przyprawy curry w proszku
  •       1 łyżeczka czerwonej pasty curry
  •       Krótkie patyczki szaszłykowe

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Kurczaka pokrój na ok. 3 cm kawałki. 1/4 szklanki mleka kokosowego połącz z curry w proszku, czerwoną pastą curry i solą. Wymieszaj z kurczakiem i zostaw na całą noc.

  2. Kurczaka nadziej na patyczki szaszłykowe, polej olejem roślinnym i połóż na patelni grillowej lub na zwykłej patelni. Grilluj po ok. 3 minuty z każdej strony na złoty kolor.

  3. Polej Dressingiem Develey Z Pomarańczą i Imbirem.

  4. Posyp posiekanymi orzeszkami ziemnymi, kawałkami czerwonej papryki, cząstkami limonki i kolendrą. Podawaj z ryżem.

  5. Smacznego 😊!