Świeża sałatka z grillowanej cukinii z fetą i miętą

Świeża sałatka z grillowanej cukinii z fetą i miętą

Czas Przygotowania 20 min Liczba Porcji 2 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Śródziemnomorska

Składniki Składniki

  •        Develey Dressing Z Granatem i Miętą

  •        100 g sera feta

  •        1 średnia cukinia

  •        1 ząbek czosnku

  •        2-3 łyżki oliwy z oliwek

  •        Sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz

  •        2 łyżeczki świeżo tartego imbiru

  •        1 szklanka listków świeżej mięty

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Cukinię umyj, przekrój wzdłuż na pół, a następnie w poprzek na mniejsze kawałki. Posyp solą i świeżo zmielonym pieprzem. Natrzyj czosnkiem i imbirem, a następnie posmaruj oliwą
    z oliwek. Odstaw na pół godziny.

  2. Cukinię ułóż na ruszcie średnio rozgrzanego grilla i grilluj ok. 4 minut, aż pokryje się ciemnymi paskami i będzie miękka od opiekanej strony. Następnie przełóż na drugą stronę i grilluj przez kolejne 4 minuty.

  3. Cukinię przełóż do salaterki, na wierzch połóż liście mięty i pokruszony ser feta.

  4. Podawaj z Dressingiem Develey Z Granatem i Miętą.

  5. Smacznego 😊!

Produkty z Przepisu

200 ml
Naklejki
vegan
4,99 zł
Please select