![Chrupiący filet z kurczaka](/sites/default/files/styles/przepis_700x465/public/2023-05/Chrupi%C4%85cy%20filet%20z%20kurczaka_Dressing%20Z%20Limonk%C4%85%20i%20Oregano.jpg?itok=YI57BbeV)
Chrupiący filet z kurczaka po włosku
Składniki
- Develey Dressing Z Limonką i Oregano
- 400 g filetu z kurczaka
- 2 ząbki czosnku
- 4 liście sałaty, np. lodowej
- 8 pomidorków koktajlowych
- 8 czarnych oliwek bez pestek
- 1 łyżka kaparów
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- 4 łyżki panierki panko
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka: ziół włoskich, oregano
Sposób przygotowania
Piekarnik nagrzej do 190°C. Kurczaka pokrój na 4 porcje, delikatnie rozbij tłuczkiem uzyskując filety o podobnej grubości.
Dopraw solą, pieprzem, natrzyj startym czosnkiem, ziołami włoskimi i oregano, kolejno ułóż w naczyniu żaroodpornym, polej oliwą z oliwą, a następnie posyp posiekanym szczypiorkiem oraz panierką panko.
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez ok. 25 minut.
Po upieczeniu polej Dressingiem Develey Z Limonką i Oregano i połóż na sałacie z pomidorkami, oliwkami i kaparami.
Smacznego 😊!