
Z serca Włoch wprost na Twój stół
W samym sercu słonecznej Italii, na złotych wzgórzach, gdzie bogactwo natury łączy się z miłością do najlepszego smaku i dobrego życia, prawdziwi pasjonaci wytwarzają słynne oliwy Costa d’Oro.
Najwyższa jakość i wszechstronność
Nasze oliwy to połączenie pasji, doświadczenia i innowacyjności, tworzące niespotykaną harmonię smaku.
Główne cechy produktów:
- Najwyższa jakość
- Wysoka zawartość witaminy E
- Pełny i świeży smak

Lider segmentu premium we Włoszech
Costa D’oro jest liderem we Włoszech w kategorii oliw niefiltrowanych i ekologicznych. To najwyższa jakość produktów, które są tłoczone na zimno i niefiltrowane, dzięki czemu zachowują wszystkie walory smakowe i odżywcze świeżo zebranych oliwek. Oliwy te zawierają cząstki oliwek, które w niej pozostają po wytłoczeniu, co powoduje, że oliwa jest naturalnie mętna i bardziej gęsta.

Uniwersalność zastosowania
Każda oliwa Costa d’Oro posiada swoją osobowość, swój aromat, kolor, który ją charakteryzuje, więc każdy znajdzie produkt, który spełni jego oczekiwania. Jej wszechstronność i jakość gwarantowana przez markę, tworzą esencjonalny składnik każdego dania.