Chrupiąca sałatka z marchewek z dressingiem z sosu sojowego

Chrupiąca sałatka z marchewek z sosem sojowym Kikkoman

Czas Przygotowania 20 min Liczba Porcji 4 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Azjatycka

Składniki Składniki

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Marchewki umyj i obierz, pokrój w zapałkę lub zestrugaj obieraczką do warzyw cienkie długie plastry, podobnie zrób z ogórkiem.

  2. Wymieszaj ze sobą miód, oliwę, sok z limonki i Sos sojowy Kikkoman. Do tego zetrzyj na tarce obrany imbir i czosnek, dobrze wymieszaj, aby wszystkie składniki dokładnie się połączyły.

  3. Marchewki zalej sosem i delikatnie wymieszaj. Odstaw na 10 minut do zamarynowania.

  4. Przed podaniem każdą porcję sałatki posyp uprażonym na suchej patelni sezamem, pokrojonym ogórkiem i kolendrą.

  5. Serwuj z Dressingiem Develey Premium z Granatem i Miętą lub Dressingiem Develey Premium z Pomarańczą i Imbirem.

  6. Smacznego 😊!

Produkty z Przepisu

200 ml
4,99 zł
150 ml
Naklejki
vegan
9,99 zł
Please select
150 ml
Naklejki
vegan
11,99 zł
Please select