Czarny ryż smażony z warzywami

Czarny ryż smażony z warzywami

Czas Przygotowania 40 min Liczba Porcji 4 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Azjatycka

Składniki Składniki

  •        Kikkoman Sos sojowy 
  •        TABASCO® Pepper Sauce
  •        100 g polędwicy wołowej lub rostbefu
  •        1 jajko
  •        1 średnia marchewka
  •        2 łodygi selera naciowego
  •        100 g ugotowanego czarnego ryżu
  •        Kilka łyżek bulionu
  •        Olej do smażenia
  •        Pieprz

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Mięso oczyść, umyj i osusz. Pokrój w poprzek włókien w cienkie paski, przesmaż w woku na mocno rozgrzanym oleju. Przełóż na talerz i trzymaj w cieple.

  2. Warzywa obierz i umyj. Marchewkę i selera pokrój w plasterki. Ponownie rozgrzej olej w woku, wrzuć marchewki i chwilę smaż, dodaj selera. Następnie wbij jajko i energicznie zamieszaj.

  3. Wrzuć usmażoną wcześniej wołowinę i ugotowany ryż. Wlej kilka łyżek bulionu, dodaj do smaku 1-2 łyżki Sosu sojowego Kikkoman, świeżo mielony czarny pieprz. Dla ostrości dodaj kilka kropel TABASCO® Pepper Sauce. Wszystko dobrze wymieszaj.

  4. Podawaj udekorowane świeżymi warzywami.

  5. Smacznego 😊!

Produkty z Przepisu

150 ml
Naklejki
vegan
9,99 zł
Please select
150 ml
Naklejki
vegan
11,99 zł
Please select
60 ml
11,99 zł
Please select