Powrót
Udostępnij:

Dip z TABASCO® – podbij smak swoich potraw

5 min
4  osoby

Poziom trudności: Łatwy

  • Kuchnia Meksykańska
  • Dieta Wegetariańska (bezmięsna)

Składniki

  • ketchup Premium Classic Develey , 
  • cytryna,
  • TABASCO® Original Red Sauce,
  • sos sojowy Kikkoman,
  • imbir,
  • musztarda Francuska lub Dijon Develey
  • miód,
  • czosnek,
  • majonez,
  • masło

Sposób przygotowania

1. W małej miseczce wymieszaj ketchup, imbir, sos sojowy, cytrynę oraz TABASCO® Original Red Sauce. Dip ten idealnie podkreśla smak krewetek.
2. W miseczce wymieszaj ketchup oraz TABASCO® Original Red Sauce. Tak powstały dip znakomicie komponuje się z chrupiącymi frytkami.
3. Do miseczki z musztardą dodaj miód, ketchup i posiekany czosnek. Na koniec dodaj kilka kropel TABASCO® Original Red Sauce, całość dokładnie wymieszaj. Dip znakomicie smakuje z kawałkami kurczaka podsmażonymi na patelni grillowej.
4. W małej miseczce wymieszaj majonez oraz TABASCO® Original Red Sauce. Dip ten podkreśla smak zarówno frytek, jak i innych przekąsek.
5. W garnuszku roztop masło, odstaw z gazu. Dodaj posiekany czosnek oraz TABASCO® Original Red Sauce. Całość dokładnie wymieszaj. Dip można zastosować do upieczonego mięsa, aby podkreślić jego smak.

Produkty z przepisu

Aktualizacja koszyka…
  • Brak produktów w koszyku.
Nasza strona stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies. Wszelkie informacje o przetwarzaniu danych osobowych w tym wykorzystanie plików cookies znajdą Państwo tutaj. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.