
Dip z TABASCO® – podbij smak swoich potraw
Składniki
- ketchup Premium Classic Develey ,
- cytryna,
- TABASCO® Original Red Sauce,
- sos sojowy Kikkoman,
- imbir,
- musztarda Francuska Premium
- miód,
- czosnek,
- majonez,
- masło
Sposób przygotowania
1. W małej miseczce wymieszaj ketchup, imbir, sos sojowy, cytrynę oraz TABASCO® Original Red Sauce. Dip ten idealnie podkreśla smak krewetek. 2. W miseczce wymieszaj ketchup oraz TABASCO® Original Red Sauce. Tak powstały dip znakomicie komponuje się z chrupiącymi frytkami. 3. Do miseczki z musztardą dodaj miód, ketchup i posiekany czosnek. Na koniec dodaj kilka kropel TABASCO® Original Red Sauce, całość dokładnie wymieszaj. Dip znakomicie smakuje z kawałkami kurczaka podsmażonymi na patelni grillowej. 4. W małej miseczce wymieszaj majonez oraz TABASCO® Original Red Sauce. Dip ten podkreśla smak zarówno frytek, jak i innych przekąsek. 5. W garnuszku roztop masło, odstaw z gazu. Dodaj posiekany czosnek oraz TABASCO® Original Red Sauce. Całość dokładnie wymieszaj. Dip można zastosować do upieczonego mięsa, aby podkreślić jego smak.