
Grillowana sałata rzymska
Składniki
- TABASCO® Green Sauce
- Develey Premium Musztarda Dijon
- Develey Ocet Jabłkowy
- 2 główki sałaty rzymskiej
- 2 sardele z oleju
- Świeżo starty parmezan
- 1 ząbek czosnku
- Oliwa z oliwek extra virgin
- Świeżo mielony pieprz
- Sól
Sposób przygotowania
Wymieszaj w misce 2 łyżki Musztardy Dijon Develey Premium z dwoma drobno posiekanymi sardelami i startym serem.
Podbij smak TABASCO® Green Sauce, dosól i popieprz do smaku.
Mieszając powoli dolewaj oliwę do momentu powstania gładkiej emulsji. Na koniec dolej odrobinę Octu Jabłkowego Develey.
Przekrój wzdłuż główki sałaty rzymskiej, nasmaruj przed włożeniem na grilla rozgrzanego do 250 stopni. Grilluj 3 minuty.
Przełóż sałatę do miski z sosem, tak aby dobrze się nim nasączyła.
Wyłóż sałatę na talerz, zetrzyj dowolną ilość parmezanu.
Smacznego 😊!