Grillowana sałata rzymska

Grillowana sałata rzymska

Czas Przygotowania 15 min Liczba Porcji 1 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Śródziemnomorska

Składniki Składniki

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Wymieszaj w misce 2 łyżki Musztardy Dijon Develey Premium z dwoma drobno posiekanymi sardelami i startym serem.

  2. Podbij smak TABASCO® Green Sauce, dosól i popieprz do smaku.

  3. Mieszając powoli dolewaj oliwę do momentu powstania gładkiej emulsji. Na koniec dolej odrobinę Octu Jabłkowego Develey.

  4. Przekrój wzdłuż główki sałaty rzymskiej, nasmaruj przed włożeniem na grilla rozgrzanego do 250 stopni. Grilluj 3 minuty.

  5. Przełóż sałatę do miski z sosem, tak aby dobrze się nim nasączyła.

  6. Wyłóż sałatę na talerz, zetrzyj dowolną ilość parmezanu.

  7. Smacznego 😊!

Produkty z Przepisu

60 ml
12,79 zł
Please select