Powrót
Udostępnij:

Grillowana sałata rzymska

15 min
1  osoby
YouTube

Poziom trudności: Łatwy

  • Kuchnia Śródziemnomorska

Składniki

  • 2 łyżki musztardy Dijon
  • 2 sardele z oleju
  • 1 ząbek czosnku
  • TABASCO Green Sauce
  • sól i świeżo mielony pieprz
  • Oliwa z oliwek
  • Ocet jabłkowy
  • 2 główki sałaty rzymskiej
  • Świeżo starty parmezan

Sposób przygotowania

  • Wymieszaj w misce 2 łyżki musztardy Dijon z dwoma drobno posiekanymi sardelami i starty ser
  • Podbij smak TABASCO Green Sauce, dosól i popieprz do smaku
  • Mieszając powoli dolewaj oliwę do momentu powstania gładkiej emulsji. Na koniec dolej odrobinę octu jabłkowego
  • Przekrój wzdłuż główki sałaty rzymskiej, nasmaruj przed włożeniem na grilla rozgrzanego do 250 stopni. Grilluj 3 minuty
  • Przełóż sałatę do miski z sosem, tak aby dobrze się nim nasączyła
  • Wyłóż sałatę na talerz, zetrzyj dowolną ilość parmezanu

Produkty z przepisu

array(0) { }