Grillowana sałata rzymska

Grillowana sałata rzymska

Czas Przygotowania 15 min Liczba Porcji 1 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Śródziemnomorska

Składniki Składniki

  • 2 łyżki musztardy Dijon
  • 2 sardele z oleju
  • 1 ząbek czosnku
  • TABASCO Green Sauce
  • sól i świeżo mielony pieprz
  • Oliwa z oliwek
  • Ocet jabłkowy
  • 2 główki sałaty rzymskiej
  • Świeżo starty parmezan

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  • Wymieszaj w misce 2 łyżki musztardy Dijon z dwoma drobno posiekanymi sardelami i starty ser
  • Podbij smak TABASCO Green Sauce, dosól i popieprz do smaku
  • Mieszając powoli dolewaj oliwę do momentu powstania gładkiej emulsji. Na koniec dolej odrobinę octu jabłkowego
  • Przekrój wzdłuż główki sałaty rzymskiej, nasmaruj przed włożeniem na grilla rozgrzanego do 250 stopni. Grilluj 3 minuty
  • Przełóż sałatę do miski z sosem, tak aby dobrze się nim nasączyła
  • Wyłóż sałatę na talerz, zetrzyj dowolną ilość parmezanu

Produkty z Przepisu

60 ml
12,79 zł
Please select