Grillowane awokado

Grillowane awokado

Czas Przygotowania 15 min Liczba Porcji 2 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Śródziemnomorska

Składniki Składniki

  • 500 g zielonych szparagów
  • 1/2 pęczka natki pietruszko
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 4 drobne dymki
  • 100 g pieczarek
  • 40 g masła
  • 20 ml soku z cytryny
  • 100 ml sosu BBQUE „Das Original” ( w wersji dla wegetarian) lub BBQUE Bacon
  • 4 dojrzałe awokado
  • Bagietka
  • 50 ml oliwy z oliwek Costa d’Oro
  • Sól
  • Świeżo zmielony czarny pieprz

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Bagietkę pokrój na bardzo cienkie plasterki, posmaruj z obu stron oliwą z oliwek i umieść na patelni zwykłej, grillowej lub na grillu. Usmaż na złoty kolor, przewracając w międzyczasie na drugą stronę. Po usmażeniu posól delikatnie bagietki.
  2. Oczyść szparagi i obierz dolną część, następnie odetnij końce i wyparz je we wrzącej osolonej wodzie przez 2 minuty. Następnie włóż je na chwilę do lodowatej wody. Posmaruj szparagi oliwą z oliwek i podpiecz je na  grillu przez kilka minut, a następnie pokrój na kawałki.
  3. Natkę z pietruszki drobno pokrój. Opłucz pomidorki koktajlowe i przekrój na pół. Dymkę oczyść i pokrój w cienkie plasterki. Pieczarki umyj, przekrój na pół lub na ćwiartki, a następnie usmaż na maśle na średnim ogniu na patelni zwykłej lub grillowej przez 5 minut, aż się zarumienią. Po zdjęciu z patelni skrop je sokiem z cytryny. Następnie na  patelni podsmaż krótko dymkę,  a potem dodaj pomidory i smaż je jeszcze minutę. Całość wymieszaj ze szparagami i sosem BBQUE, dopraw pietruszką, solą i pieprzem.
  4. Awokado przekrój na pół, usuń pestki i grilluj przez 3-4 minuty, następnie nafaszeruj je sałatką i udekoruj grzankami i pietruszką.

To danie przyciągające wzrok na każdym stole do grillowania!

Produkty z Przepisu

750 ml
24,99 zł
400 ml
Naklejki
Nowość
14,99 zł
400 ml
Naklejki
Nowość
14,99 zł

Inne Przepisy