Grillowany bekon

Grillowany bekon

Czas Przygotowania 45 min Liczba Porcji 4 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Amerykańska

Składniki Składniki

  •        Kikkoman Marynata Teriyaki  

  •        1 kg surowego bekonu bez kości

  •        150 ml oleju słonecznikowego

  •        2 łyżki tymianku

  •        1 łyżka ostrej papryki

  •        1/2 łyżki świeżo zmielonego czarnego pieprzu

  •        1 łyżka słodkiej papryki

  •        Opcjonalnie: inne zioła i przyprawy do wyboru: imbir, wyciśnięty czosnek,          kminek, etc.

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Wymieszaj dobrze składniki marynaty. Oczyść bekon, potnij w plastry i marynuj w lodówce przynajmniej przez kilka godzin, najlepiej całą noc.

  2. Grilluj  plastry bekonu na tacce  przez ok. 30 minut na średnim ogniu, przewracaj na obie strony. Możesz go przykryć  folią aluminiową i zdjąć ją na ostatnie  5 minut. Polej Marynatą Teriyaki Kikkoman z obu stron na koniec grillowania. Na końcu mięso powinno być chrupiące na zewnątrz i soczyste w środku.

  3. Podawaj od razu z piklami, grillowaną papryką oraz chlebem lub tostami z grilla.

  4. Smacznego 😊!

Produkty z Przepisu

250 ml
17,99 zł
Please select