
Grillowany torcik warzywny
Składniki
- Develey Pesto Alla Genovese
- Kikkoman Cytrusowy sos sojowy PONZU
- Mutti Pomidory Koktajlowe Całe
- TABASCO® Chipotle Sauce
- 1 bakłażan
- 1/2 papryki czerwonej
- 1/2 papryki żółtej
- 1/2 cukinii
- 2 ząbki czosnku
- Ser ricotta
- Orzechy włoskie
- Oliwa z oliwek extra virgin
- Świeża mięta
- Natka pietruszki
Sposób przygotowania
Bakłażana pokrój w plastry i namocz w Cytrusowym sosie sosjowym PONZU Kikkoman na ok. 20min. aby puścił lekko goryczkę.
Cukinie również pokrój w plastry, a paprykę wzdłuż na szerokie paski . W czasie kiedy warzywa są pokrojone, a bakłażan się marynuje włóż do miski ser, czosnek zmiażdżony, zioła i dodaj odrobinę Cytrusowego sosu sojowego PONZU Kikkoman, TABASCO® Chipotle Sauce, a następnie, wszystko dokładnie wymieszaj.
Bakłażana osusz. Warzywa grilluj, lub włóż do piekarnika z opcją „grill” .
Następnie po zgrillowaniu zalej warzywa marynatą jaką uzyskaliśmy z połączenia Cytrusowego sosu sojowego PONZU Kikkoman, TABASCO® Chipotle Sauce, czosnku oraz świeżych ziół . Wymieszaj wszystko i układaj na talerzu. Na wierzch dodaj Pesto Alla Genovese Develey połączone z suszonymi pomidorami i posyp prażonymi orzechami .
Smacznego 😊!