Kanapka z antrykotem po amerykańsku
Składniki
- Develey Majonez Premium 0% dodatku cukru
- Develey Ketchup Premium Classic
- Kikkoman Sos sojowy
- TABASCO® Pepper Sauce
- 400 g antrykotu
- 80 g sera provolone
- 2 średnie czerwone cebule
- Kilka gałązek natki pietruszki
- 1 bagietka
- Łyżka masła
- Olej do smażenia
- Sól, pieprz
Sposób przygotowania
Antrykot oczyść, umyj i osusz. Pokrój w poprzek włókien na cienkie paski. Przypraw odrobiną Sosu sojowego Kikkoman i kilkoma kroplami TABASCO® Pepper Sauce. Usmaż na niewielkiej ilości tłuszczu, na koniec dodaj dużo drobno posiekanej natki pietruszki.
Cebulę pokrój w cienkie pióra. Bagietkę podziel na 4 kawałki, każdy z nich rozkrój i opiecz w tosterze lub piekarniku.
Wewnętrzną część dolnej bułki posmaruj Majonezem Develey Premium 0% dodatku cukru. Na nim ułóż smażone kawałki antrykotu i cebulę. Na wierzch zetrzyj ser provolone i wszystko jeszcze chwilę zapiecz tak, aby ser zaczął się rozpuszczać.
Przed podaniem kanapkę przykryj górną częścią bagietki posmarowaną Ketchupem Premium Classic Develey.
Smacznego 😊!