
Kanapka z antrykotem po amerykańsku
Poziom Trudności:
Łatwy
Kuchnia:
Amerykańska
Składniki
- 400 g antrykotu
- ok. 60-80 g sera provolone
- 2 średnie czerwone cebule
- kilka gałązek natki pietruszki
- 1 bagietka
- łyżka masła
- olej do smażenia
- majonez
- Ketchup Premium
- Sos Sojowy Kikkoman
- TABASCO® Sauce
- sól, czarny pieprz
Sposób przygotowania
- Antrykot oczyść, umyj i osusz. Pokrój w poprzek włókien na cienkie paski. Przypraw odrobiną sosu sojowego i kilkoma kroplami sosu TABASCO®. Usmaż na niewielkiej ilości tłuszczu, na koniec dodaj dużo drobno posiekanej natki pietruszki.
- Cebulę pokrój w cienkie pióra. Bagietkę podziel na 4 kawałki, każdy z nich rozkrój i opiecz w tosterze lub piekarniku.
- Wewnętrzną część dolnej bułki posmaruj majonezem. Na nim ułóż smażone kawałki antrykotu i cebulę. Na wierzch zetrzyj ser provolone i wszystko jeszcze chwilę zapiecz tak, aby ser zaczął się rozpuszczać.
- Przed podaniem kanapkę przykryj górną częścią bagietki posmarowaną ketchupem.