Kanapka z antrykotem po amerykańsku

Kanapka z antrykotem po amerykańsku

Czas Przygotowania 40 min Liczba Porcji 4 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Amerykańska

Składniki Składniki

  • 400 g antrykotu
  • ok. 60-80 g sera provolone
  • 2 średnie czerwone cebule
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • 1 bagietka
  • łyżka masła
  • olej do smażenia
  • majonez
  • Ketchup Premium
  • Sos Sojowy Kikkoman
  • TABASCO® Sauce
  • sól, czarny pieprz

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Antrykot oczyść, umyj i osusz. Pokrój w poprzek włókien na cienkie paski. Przypraw odrobiną sosu sojowego i kilkoma kroplami sosu TABASCO®. Usmaż na niewielkiej ilości tłuszczu, na koniec dodaj dużo drobno posiekanej natki pietruszki.
  2. Cebulę pokrój w cienkie pióra. Bagietkę podziel na 4 kawałki, każdy z nich rozkrój i opiecz w tosterze lub piekarniku.
  3. Wewnętrzną część dolnej bułki posmaruj majonezem. Na nim ułóż smażone kawałki antrykotu i cebulę. Na wierzch zetrzyj ser provolone i wszystko jeszcze chwilę zapiecz tak, aby ser zaczął się rozpuszczać.
  4. Przed podaniem kanapkę przykryj górną częścią bagietki posmarowaną ketchupem.

Produkty z Przepisu

300 g
3,99 zł
300 g
3,99 zł
150 ml
Naklejki
vegan
12,99 zł
60 ml
11,99 zł

Inne Przepisy