Powrót
Udostępnij:

Karkówka w glazurze musztardowej

50 min
4  osoby

Poziom trudności: Łatwy

  • Kuchnia Polska
  • Dieta Bez laktozy
  • Dieta Bezglutenowa

Składniki

  • 500 g karkówki (schabu karkowego bez kości)
  • 2 łyżki Musztardy Słodkiej Develey
  • 1 łyżeczka TABASCO® Sauce
  • 1 łyżka Sosu sojowego Kilkkoman
  • 3 łyżki oliwy z oliwek Mueloliva Extra Virgin

Sposób przygotowania

  1. Musztardę i sos TABASCO®, wymieszaj w miseczce, do uzyskania jednolitej konsystencji (glazura).
  2. Karkówkę pokrój na 4 równe kawałki i usmaż na średnio rozgrzanej patelni (bez rozbijania).
  3. Pod koniec smażenia dodaj na patelnię sos sojowy, doprowadź do odparowania (sos sojowy powoduje połączenie i uwydatnienie smaków).
  4. Zdejmij z patelni i za pomocą pędzla posmaruj usmażone kotlety przygotowaną glazurą, włóż do rozgrzanego do 180°C piekarnika na ok. 2 min.
  5. Po lekkim zbrązowieniu glazury kotlety są gotowe. Możesz podawać z mixem sałat, ziemniakami puree, frytkami ze słodkich ziemniaków.

Produkty z przepisu

Produkty opcjonalne dla diety bezglutenowej

Nasza strona stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies. Wszelkie informacje o przetwarzaniu danych osobowych w tym wykorzystanie plików cookies znajdą Państwo tutaj. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.
array(0) { }