Karkówka w glazurze musztardowej
Składniki
- Develey Premium Musztarda Słodka
- Kikkoman Sos sojowy
- TABASCO® Pepper Sauce
- 500 g karkówki
- 3 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
Sposób przygotowania
2 łyżki Musztardy Słodkiej Develey i TABASCO® Pepper Sauce wymieszaj w miseczce do uzyskania jednolitej konsystencji (glazura).
Karkówkę pokrój na 4 równe kawałki i bez rozbijania usmaż na średnio rozgrzanej patelni.
Pod koniec smażenia dodaj na patelnię Sos sojowy Kikkoman, doprowadź do odparowania.
Zdejmij z patelni i za pomocą pędzla posmaruj usmażone kotlety przygotowaną glazurą, włóż do rozgrzanego do 180°C piekarnika na ok. 2 min.
Po lekkim zbrązowieniu glazury kotlety są gotowe. Możesz podawać z mixem sałat, ziemniakami puree, frytkami ze słodkich ziemniaków.
Smacznego 😊!