
Karkówka w glazurze musztardowej
Poziom Trudności:
Łatwy
Kuchnia:
Polska
Składniki
- 500 g karkówki (schabu karkowego bez kości)
- 2 łyżki Musztardy Słodkiej Develey
- 1 łyżeczka TABASCO® Sauce
- 1 łyżka Sosu sojowego Kilkkoman
- 3 łyżki oliwy z oliwek Mueloliva Extra Virgin
Sposób przygotowania
- Musztardę i sos TABASCO®, wymieszaj w miseczce, do uzyskania jednolitej konsystencji (glazura).
- Karkówkę pokrój na 4 równe kawałki i usmaż na średnio rozgrzanej patelni (bez rozbijania).
- Pod koniec smażenia dodaj na patelnię sos sojowy, doprowadź do odparowania (sos sojowy powoduje połączenie i uwydatnienie smaków).
- Zdejmij z patelni i za pomocą pędzla posmaruj usmażone kotlety przygotowaną glazurą, włóż do rozgrzanego do 180°C piekarnika na ok. 2 min.
- Po lekkim zbrązowieniu glazury kotlety są gotowe. Możesz podawać z mixem sałat, ziemniakami puree, frytkami ze słodkich ziemniaków.