Karkówka w glazurze musztardowej

Karkówka w glazurze musztardowej

Czas Przygotowania 50 min Liczba Porcji 4 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Polska

Składniki Składniki

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. 2 łyżki Musztardy Słodkiej Develey i TABASCO® Pepper Sauce wymieszaj w miseczce do uzyskania jednolitej konsystencji (glazura).

  2. Karkówkę pokrój na 4 równe kawałki i bez rozbijania usmaż na średnio rozgrzanej patelni.

  3. Pod koniec smażenia dodaj na patelnię Sos sojowy Kikkoman, doprowadź do odparowania.

  4. Zdejmij z patelni i za pomocą pędzla posmaruj usmażone kotlety przygotowaną glazurą, włóż do rozgrzanego do 180°C piekarnika na ok. 2 min.

  5. Po lekkim zbrązowieniu glazury kotlety są gotowe. Możesz podawać z mixem sałat, ziemniakami puree, frytkami ze słodkich ziemniaków.

  6. Smacznego 😊!

Produkty z Przepisu

250 ml
Naklejki
vegan
15,99 zł
Please select
60 ml
12,79 zł
Please select