
Klasyczne meksykańskie burritos
Składniki
- Develey Sos 1000 Wysp
- Develey Sos Salsa Mexicana
- Funtastic Tortilla pszenna
- Kikkoman Sos sojowy LESS SALT
- TABASCO® Pepper Sauce
- 400 g polędwicy wołowej lub rostbefu
- 4 cebule
- 50 g rodzynek
- Oliwa z oliwek extra virgin
- 1 łyżka cynamonu
- 1 pęczek natki kolendry
- 1 łyżka sproszkowanych ziaren kolendry
- 1 łyżka kminu
- 1 łyżka sproszkowanych goździków
Sposób przygotowania
Posiekaj natkę kolendry. Mięso pokrój w drobną kostkę i zamarynuj w Sosie sojowym Kikkoman, cynamonie, kminie, ziarnach kolendry i startych goździkach.
Podsmaż na patelni cebulę, dodaj przygotowane mięso, rodzynki i natkę kolendry. Całość dokładnie wymieszaj i podsmaż chwilę razem. Dopraw do smaku TABASCO® Pepper Sauce.
Nierozpakowane placki Tortilli pszennej Funtastic podgrzej w kuchence mikrofalowej przez około 20-30 sekund, nakłuwając kilkakrotnie opakowanie. Ciepłe placki przełóż na deskę, przekrój na pół i zroluj, tworząc stożek (końcówkę stożka zawiń do góry, aby przez powstałą szczelinę nie spływał sos).
Do tak przygotowanego stożka nakładaj farsz. Buritos podawaj tradycyjnie z sosem 1000 Wysp Develey i sosem Salsa Mexicana Develey.
Smacznego 😊!