Buritos

Klasyczne meksykańskie burritos

Czas Przygotowania 35 min Liczba Porcji 4 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Meksykańska

Składniki Składniki

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Posiekaj natkę kolendry. Mięso pokrój w drobną kostkę i zamarynuj w Sosie sojowym Kikkoman, cynamonie, kminie, ziarnach kolendry i startych goździkach.

  2. Podsmaż na patelni cebulę, dodaj przygotowane mięso, rodzynki i natkę kolendry. Całość dokładnie wymieszaj i podsmaż chwilę razem. Dopraw do smaku TABASCO® Pepper Sauce.

  3. Nierozpakowane placki Tortilli pszennej Funtastic podgrzej w kuchence mikrofalowej przez około 20-30 sekund, nakłuwając kilkakrotnie opakowanie. Ciepłe placki przełóż na deskę, przekrój na pół i zroluj, tworząc stożek (końcówkę stożka zawiń do góry, aby przez powstałą szczelinę nie spływał sos).

  4. Do tak przygotowanego stożka nakładaj farsz. Buritos podawaj tradycyjnie z sosem 1000 Wysp Develey i sosem Salsa Mexicana Develey.

  5. Smacznego 😊!

Produkty z Przepisu

150 ml
Naklejki
vegan
11,99 zł
Please select
60 ml
12,79 zł
Please select
296 g
5,24 zł