Kolorowa sałatka z quinoa w stylu meksykańskim

Kolorowa sałatka z quinoa w stylu meksykańskim

Czas Przygotowania 30 min Liczba Porcji 2 osób
Poziom Trudności: Umiarkowany
Kuchnia:
Meksykańska

Składniki Składniki

  •        Develey Dressing Z Limonką i Oregano

  •        Tabasco® Habanero Sauce 

  •        1 szklanka czarnej fasoli z puszki

  •        1 szklanka kukurydzy z puszki

  •        1 szklanka surowej quinoa - komosy ryżowej (w zamian można dodać ryż lub kaszę bulgur, lub kaszę jaglaną)

  •        Bulion do ugotowania komosy

  •        Kilka liści sałaty np. lodowej 

  •        1 awokado

  •        200 g pomidorków cherry

  •        1 papryka czerwona

  •        1/2 czerwonej cebuli

  •        2 limonki

  •        Świeża kolendra

  •        Oliwa z oliwek

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Odcedź fasolę i kukurydzę.

  2. Komosę ryżową wsyp do garnka, wypłucz, kolejno odcedź, a na koniec wlej bulion, tak aby zakryć komosę, przykryj i gotuj ok. 15 minut, do momentu, aż wchłonie cały bulion i będzie miękka.

  3. Ugotowaną komosę wymieszaj z łyżką oliwy z oliwek i łyżką soku z limonki oraz posiekaną kolendrą. Resztę limonki pokrój na ćwiartki.

  4. Wyłóż porwaną sałatę na dno dwóch miseczek, wokoło ułóż komosę ryżową, fasolę, kukurydzę oraz pokrojone na kawałki awokado - skropione sokiem z limonki, żeby nie ściemniało. Kolejno pokrojone na połówki pomidorki, w piórka czerwoną cebulę i paprykę.

  5. Na koniec polej sałatkę Dressingiem Develey Z Limonką i Oregano oraz kilkoma kroplami TABASCO® Habanero Sauce.

  6. Smacznego 😊!

Produkty z Przepisu

60 ml
15,39 zł
Please select
200 ml
Naklejki
vegan
4,99 zł
Please select