Krem z pieczonej papryki

Krem z pieczonej papryki

Czas Przygotowania 55 min Liczba Porcji 1 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Europejska

Składniki Składniki

  •        Mutti Polpa Pomidory Drobno Krojone Mutti 

  •        TABASCO® Chipotle Sauce 

  •        450 ml bulionu

  •        570 g papryki czerwonej 

  •        70 g cebuli białej

  •        12 g świeżego czosnku 

  •        20 g masła

  •        50 ml śmietany 30%

  •        Natka pietruszki

  •        Oliwa z oliwek extra virgin 

  •        Sól

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Paprykę pokrój na pół i oczyść z gniazd nasiennych, a następnie natrzyj oliwą z oliwek. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 210°C, czas pieczenia 40 min. 

  2. Po wyjęciu papryki z pieca, zawiń szczelnie w folię aluminiową i odstaw do wystygnięcia. W tym czasie, w garnku rozgrzej masło, wrzuć pokrojoną cebulę i smaż ok. 2,5 min do jej zeszklenia. 

  3. Następnie obierz paprykę ze skóry i pokrój w kostkę. Dodaj ją do cebuli wraz z pokrojonym czosnkiem. Całość smaż na małym ogniu przez ok. 1 min. 

  4. Do bulionu dodaj Pulpę Pomidorową Mutti, TABASCO® Chipotle Sauceodrobinę Sosu sojowego Kikkoman i całość zagotuj. Po zagotowaniu zblenduj do uzyskania jednolitej konsystencji, następnie dodaj śmietankę i mieszaj. 

  5. Krem udekoruj posiekaną natką pietruszki lub z usmażonym, chrupiącym plastrem boczku.  

  6. Smacznego 😊!

 

Produkty z Przepisu

60 ml
12,79 zł
Please select
400 g
5,76 zł
Please select