 
  Kremowa zupa grzybowa
         Składniki
        Składniki
      
      
            -        Kikkoman Sos sojowy
-        Garść świeżych kurek
-        Garść świeżych podgrzybków
-        Garść suszonych borowików
-        Kilka świeżych pieczarek
-        1-2 średnie ziemniaki
-        1 biała cebula
-        2-3 ząbki czosnku
-        50 ml białego wina
-        80 ml śmietany 30%
-        2-3 łyżki kwaśniej śmietany 18%
-        Natka pietruszki
-        Olej rydzowy
-        Kawałek masła
-        Pieprz
         Sposób przygotowania
        Sposób przygotowania
      
      
            - Grzyby suszone namocz na godzinę w zimnej wodzie, potem ugotuj i odstaw. 
- Świeże grzyby dobrze oczyść, umyj i osusz. Cebulę, czosnek, ziemniaki obierz, pokrój w drobną kostkę i przesmaż krótko na maśle. Dodaj pokrojone w kawałki świeże grzyby (kilka sztuk odłóż). 
- Podlej białym winem, po krótkiej chwili wlej wywar z borowikami i około pół litra wody. Gotuj kilkanaście minut. Całość zmiksuj. Dolej śmietanę 30%. Dopraw do smaku Sosem sojowym Kikkoman i świeżo mielonym czarnym pieprzem. 
- Odłożone grzyby pokrój na cienkie paski, przesmaż krótko na maśle do momentu, aż się ładnie skarmelizują. Ułóż po kilka plasterków na każdą porcję zupy razem z łyżeczką kwaśnej śmietany i posiekaną natką pietruszki. Całość skrop kilkoma kroplami oleju rydzowego. 
- Smacznego 😊! 
 
   
	


 
   
 
   
   
  