Krewetki grillowane z pomidorami i TABASCO® Sauce
Składniki
- Develey Sos 1000 Wysp lub Develey Sos Czosnkowy
- TABASCO® Pepper Sauce
- 16-20 krewetek
- 2 średnie pomidory malinowe
- 1 cytryna
- Bagietka
- Kilka ząbków czosnku
- Kilka gałązek tymianku, rozmarynu i natki pietruszki
- Oliwa z Oliwek extra virgin
- Sól, pieprz
Sposób przygotowania
Krewetki oczyść, umyj i osusz. Zamarynuj w soku z cytryny, TABASCO® Pepper Sauce i drobno posiekanym czosnku.
Pomidory przekrój na pół, wydrąż gniazda nasienne. Przypraw solą i pieprzem. Delikatnie skrop oliwą, ułóż kilka gałązek tymianku, rozmarynu i opiecz na grillu.
Kiedy pomidory będą prawie gotowe, na ruszt wrzuć zamarynowane krewetki i przez kilka minut opiekaj po każdej ze stron. Gotowe krewetki ułóż w pomidorowych „miseczkach” obficie posypanych natką pietruszki i skropionych oliwą z oliwek.
Podawaj z grillowaną bagietką przesmarowaną ząbkiem czosnku i Sosem 1000 Wysp Develey lub Sosem Czosnkowym Develey.
Smacznego 😊!