
Tacos z aromatyczną wołowiną
Składniki
- TABASCO® Pepper Sauce
- TABASCO® Chipotle Sauce
- 1 kg wołowiny
- 12 szt. Taco Shells
- 1 sałata
- 1 marchewka
- 1 por
- 2 ząbki czosnku
- 1 pietruszka
- 1 limonka
- Śmietana 12%
- Miód
- Cukier
- Sól
Sposób przygotowania
Dokładnie umyj i osusz wołowinę, natnij w kształcie kostki.
W misce wymieszaj cukier, czosnek oraz sól. Natrzyj mięso przyprawami.
Kolejno wymieszaj sok z limonki, TABASCO® Pepper Sauce. Obtocz mięso w powstałej marynacie, przykryj folią, odstaw na co najmniej 2 godziny.
Nastęnie w osobnej misce wymieszaj posiekaną sałatę, startą marchewkę oraz por.
Do kolejnej miseczki dodaj śmietanę, drobno posiekaną pietruszkę, trochę soku z limonki, miód, kilka kropel TABASCO® Chipotle Sauce oraz szczyptę soli. Całość dokładnie wymieszaj.
Na rozgrzanej patelni grillowej obsmaż wołowinę, a następnie pokrój ją w cienkie paski. Posmaruj tacos dipem, ułóż kawałki kruchej wołowiny, na koniec posyp świeżą sałatką.
Smacznego 😊!