Krucha wołowina ze świeżą sałatką
Poziom trudności: Umiarkowany
Składniki
Sposób przygotowania
Dokładnie umyj i osusz wołowinę, natnij w kształcie kostki. W misce wymieszaj cukier, czosnek oraz sól. Natrzyj mięso przyprawami. W miseczce wymieszaj sok z limonki, TABASCO® Original Red Sauce. Obtocz mięso w powstałej marynacie, przykryj folią, odstaw na co najmniej 2 godziny. W osobnej misce wymieszaj posiekaną sałatę, startą marchewkę oraz por. Do kolejnej miseczki dodaj śmietanę, drobno posiekaną pietruszkę, trochę soku z limonki, miód, kilka kropel TABASCO® Chipotle Sauce oraz szczyptę soli. Całość dokładnie wymieszaj. Na rozgrzanej patelni grillowej obsmaż wołowinę, a następnie pokrój ją w cienkie paski. Posmaruj tacos dipem, ułóż kawałki kruchej wołowiny, na koniec posyp świeżą sałatką.
60 ml