Krucha wołowina ze świeżą sałatką

Tacos z aromatyczną wołowiną

Czas Przygotowania 30 min Liczba Porcji 2 osób
Poziom Trudności: Umiarkowany
Kuchnia:
Meksykańska

Składniki Składniki

  •        TABASCO® Pepper Sauce 

  •        TABASCO® Chipotle Sauce

  •        1 kg wołowiny

  •        12 szt. Taco Shells

  •        1 sałata

  •        1 marchewka

  •        1 por

  •        2 ząbki czosnku

  •        1 pietruszka

  •        1 limonka

  •        Śmietana 12%

  •        Miód

  •        Cukier

  •        Sól

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Dokładnie umyj i osusz wołowinę, natnij w kształcie kostki. 

  2. W misce wymieszaj cukier, czosnek oraz sól. Natrzyj mięso przyprawami. 

  3. Kolejno wymieszaj sok z limonki, TABASCO® Pepper Sauce. Obtocz mięso w powstałej marynacie, przykryj folią, odstaw na co najmniej 2 godziny. 

  4. Nastęnie w osobnej misce wymieszaj posiekaną sałatę, startą marchewkę oraz por. 

  5. Do kolejnej miseczki dodaj śmietanę, drobno posiekaną pietruszkę, trochę soku z limonki, miód, kilka kropel TABASCO® Chipotle Sauce oraz szczyptę soli. Całość dokładnie wymieszaj. 

  6. Na rozgrzanej patelni grillowej obsmaż wołowinę, a następnie pokrój ją w cienkie paski. Posmaruj tacos dipem, ułóż kawałki kruchej wołowiny, na koniec posyp świeżą sałatką.

  7. Smacznego 😊!

Produkty z Przepisu

60 ml
12,79 zł
Please select
60 ml
12,79 zł
Please select