Powrót
Udostępnij:

Krucha wołowina ze świeżą sałatką

30 min
2  osoby

Poziom trudności: Umiarkowany

  • Kuchnia Meksykańska

Składniki

  • wołowina,
  • cukier,
  • czosnek,
  • limonka,
  • TABASCO® Original Red Sauce,
  • sałata,
  • marchewka,
  • por,
  • śmietana,
  • pietruszka,
  • miód,
  • TABASCO® Chipotle Sauce,
  • sól

Sposób przygotowania

Dokładnie umyj i osusz wołowinę, natnij w kształcie kostki. W misce wymieszaj cukier, czosnek oraz sól. Natrzyj mięso przyprawami. W miseczce wymieszaj sok z limonki, TABASCO® Original Red Sauce. Obtocz mięso w powstałej marynacie, przykryj folią, odstaw na co najmniej 2 godziny. W osobnej misce wymieszaj posiekaną sałatę, startą marchewkę oraz por. Do kolejnej miseczki dodaj śmietanę, drobno posiekaną pietruszkę, trochę soku z limonki, miód, kilka kropel TABASCO® Chipotle Sauce oraz szczyptę soli. Całość dokładnie wymieszaj. Na rozgrzanej patelni grillowej obsmaż wołowinę, a następnie pokrój ją w cienkie paski. Posmaruj tacos dipem, ułóż kawałki kruchej wołowiny, na koniec posyp świeżą sałatką.

Produkty z przepisu

Nasza strona stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies. Wszelkie informacje o przetwarzaniu danych osobowych w tym wykorzystanie plików cookies znajdą Państwo tutaj. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.