Łosoś Teriyaki

Łosoś Teriyaki

Czas Przygotowania 45 min Liczba Porcji 2 osób
Poziom Trudności: Umiarkowany
Kuchnia:
Azjatycka

Składniki Składniki

  •        Kikkoman Marynata Teriyaki

  •        TABASCO® Pepper Sauce

  •        150 g filetu z łososia

  •        4 pieczarki

  •        2 brukselki

  •        1/2 pora

  •        1/2 marchewki

  •        Kilka łodyżek szczypiorku

  •        Klarowane masło lub olej do smażenia

  •        1 łyżeczka zimnego masła

  •        Sól

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Łososia oczyść, umyj i osusz. Brukselkę podziel na osobne liście i zblanszuj. Marchewkę pokrój na mniejsze kawałki i zblanszuj. Pora przekrój wzdłuż i smaż do miękkości.

  2. Trzy pieczarki pokrój w plastry skrop TABASCO® Pepper Sauce i przesmaż na maśle, dopraw solą. Pozostałą pieczarkę zetrzyj na mandolinie lub pokrój nożem na cienkie płatki.

  3. Rozgrzej patelnię, dodaj łyżkę klarowanego masła i smaż łososia od strony skóry. Gdy skórka się skarmelizuje przewróć łososia na drugą stronę i smaż minutę. Na koniec dodaj posiekany czosnek i zalej Marynatą Teriyaki Kikkoman.

  4. Usmażonego łososia ułóż na talerzu, a na patelnię dodaj kawałek zimnego masła i wszystko wymieszaj.

  5. Łososia podawaj z blanszowaną brukselką i marchewką, smażonymi pieczarkami, grillowanym porem i płatami surowych pieczarek. Całość posyp szczypiorkiem i polej ciepłym sosem z patelni.

  6. Smacznego 😊!

Produkty z Przepisu

250 ml
17,99 zł
Please select
60 ml
12,79 zł
Please select