
Makaron smażony z warzywami po azjatycku
Składniki
- Kikkoman Sos sojowy
- TABASCO® Pepper Sauce
- Małe opakowanie makaronu sojowego
- 2 średnie marchewki
- 1 mały por
- 2 ząbki czosnku
- Limonka
- Garść groszku cukrowego
- Kilka łodyżek szczypiorku
- Kilka łyżek bulionu
- Olej do smażenia
- Kilka gałązek świeżej kolendry
- Pieprz
Sposób przygotowania
Warzywa obierz, oczyść i umyj. Marchewkę, pora i groszek pokrój w cienkie słupki. Warzywa wrzuć po kolei na rozgrzany olej: marchewkę, pora, groszek cukrowy i posiekany czosnek. Smaż kilka minut, delikatnie podlewając bulionem.
Makaron przygotuj wg przepisu na opakowaniu, dodaj do warzyw, skrop Sosem sojowym Kikkoman i wszystko energicznie wymieszaj.
Przypraw do smaku świeżo mielonym czarnym pieprzem i kilkoma kroplami TABASCO® Pepper Sauce.
Przed podaniem posyp listkami kolendry i szczypiorkiem. Makaron podawaj z połówką limonki.
Smacznego 😊!