Makaron smażony z warzywami po azjatycku

Makaron smażony z warzywami po azjatycku

Czas Przygotowania 35 min Liczba Porcji 3 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Azjatycka

Składniki Składniki

  •        Kikkoman Sos sojowy 
  •        TABASCO® Pepper Sauce
  •        Małe opakowanie makaronu sojowego
  •        2 średnie marchewki
  •        1 mały por
  •        2 ząbki czosnku
  •        Limonka
  •        Garść groszku cukrowego
  •        Kilka łodyżek szczypiorku
  •        Kilka łyżek bulionu
  •        Olej do smażenia
  •        Kilka gałązek świeżej kolendry
  •        Pieprz

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Warzywa obierz, oczyść i umyj. Marchewkę, pora i groszek pokrój w cienkie słupki. Warzywa wrzuć po kolei na rozgrzany olej: marchewkę, pora, groszek cukrowy i posiekany czosnek. Smaż kilka minut, delikatnie podlewając bulionem.

  2. Makaron przygotuj wg przepisu na opakowaniu, dodaj do warzyw, skrop Sosem sojowym Kikkoman i wszystko energicznie wymieszaj.

  3. Przypraw do smaku świeżo mielonym czarnym pieprzem i kilkoma kroplami TABASCO® Pepper Sauce.

  4. Przed podaniem posyp listkami kolendry i szczypiorkiem. Makaron podawaj z połówką limonki.

  5. Smacznego 😊!

Produkty z Przepisu

150 ml
Naklejki
vegan
9,99 zł
Please select
60 ml
11,99 zł
Please select