Meksykańskie enchiladas
Składniki
- Funtastic Tortilla pszenna 4x25 cm
- Kikkoman Sos Sojowy
- TABASCO® Pepper Sauce
- Develey Sos Chili lub Develey Sos Czosnkowy
- 500 g wołowiny (może być zmielona)
- 250 g żółtego sera
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- Oliwa z oliwek extra virgin
Sposób przygotowania
Nastaw piekarnik na 180°C.
Podsmaż zmieloną wołowinę. Dodaj cebulę pokrojoną w kostkę i posiekany czosnek, dopraw TABASCO® Pepper Sauce i Sosem sojowym Kikkoman. Całość smaż aż do uzyskania miękkości, odlej tłuszcz.
Nałóż jednakowe porcje farszu na Tortillę pszenną Funtastic i polej Sosem Czosnkowym Develey lub Sosem Chili Develey. Zwiń tortille.
Włóż do żaroodpornego naczynia szwem do dołu. Posyp startym żółtym serem i piecz 20 minut w rozgrzanym piekarniku do temperatury 180ºC. Serwuj z Sosem Czosnkowym Develey lub Sosem Chili Develey.
Smacznego 😊!