Enchiladas

Meksykańskie enchiladas

Czas Przygotowania 75 min Liczba Porcji 6 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Meksykańska

Składniki Składniki

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Nastaw piekarnik na 180°C.

  2. Podsmaż zmieloną wołowinę. Dodaj cebulę pokrojoną w kostkę i posiekany czosnek, dopraw TABASCO® Pepper Sauce i Sosem sojowym Kikkoman. Całość smaż aż do uzyskania miękkości, odlej tłuszcz.

  3. Nałóż jednakowe porcje farszu na Tortillę pszenną Funtastic i polej Sosem Czosnkowym Develey lub Sosem Chili Develey. Zwiń tortille.

  4. Włóż do żaroodpornego naczynia szwem do dołu. Posyp startym żółtym serem i piecz 20 minut w rozgrzanym piekarniku do temperatury 180ºC. Serwuj z Sosem Czosnkowym Develey lub Sosem Chili Develey.

  5. Smacznego 😊!

Produkty z Przepisu

410 g
5,99 zł
Please select
200 ml
5,19 zł
Please select
150 ml
Naklejki
vegan
9,99 zł
Please select
150 ml
Naklejki
vegan
11,99 zł
Please select
60 ml
12,79 zł
Please select