
Mix sałat z kozim serem i kolorowymi pomidorami
Składniki
- TABASCO® Pepper Sauce
- Twarożek z koziego mleka
- 2 garście różnych sałat, np. musztardowca,
mizuny, sałaty dębolistnej, rukoli, rukwi wodnej - 3 pomidory w różnych kolorach
- 1 czerwona cebula
- 1 cytryna
- Oliwa z oliwek extra virgin
- Brązowy cukier
- Sól
Sposób przygotowania
1. Sałaty dokładnie umyj, w razie potrzeby porwij na mniejsze kawałki.
2. Przygotuj dressing do sałaty: cebulę i jednego pomidora bardzo drobno
posiekaj. Następnie wymieszaj sok z cytryny, cukier, TABASCO® Pepper
Sauce, oliwę i ewentualnie sól.
3. Pozostałe pomidory pokrój w cząstki, część w plastry, serwuj razem z sałatami
i twarożkiem z koziego mleka, polej przygotowanym dressingiem.
4. Smacznego 😊!