
Niebiański deser bananowy z TABASCO® Habanero Sauce
Składniki
- TABASCO® Habanero Sauce
- 100 g pełnoziarnistych lub owsianych ciasteczek (mogą być w wersji bezglutenowej)
- 240 g masy krówkowej
- 3 duże banany
- 2 łyżki soku z cytryny lub z pomarańczy
- 350 g słodkiej śmietany 30 lub 36%
- 1 łyżeczka cukru pudru
- Odrobina gorzkiej czekolady
Sposób przygotowania
Ciasteczka zmiksuj w blenderze na piasek. Możesz je również włożyć do foliowego woreczka i przy pomocy wałka rozkruszyć.
Obierz banany, pokrój w plasterki i wymieszaj z sokiem z cytryny lub pomarańczy.
Do 4 szklanek wsyp po kopiastej łyżce ciasteczek, następnie przykryj je masą krówkową, połączoną z kilkoma kroplami TABASCO® Habanero Sauce. Na masie ułóż połowę pokrojonych bananów.
Ubij na sztywno śmietnę, pod koniec ubijania dodaj łyżeczkę cukru pudru, połowę bitej śmietany przełóż do szklanek.
Na bitą śmietanę wyłóż ciasteczka, kolejno masę krówkową, banany i ponownie bitą śmietanę, deser posyp startą czekoladą.
Deser można przygotować dzień wcześniej, skosztować od razu lub przed podaniem schłodzic w lodówce.
Smaczego 😊!